Delo (Slovenia)

BTC bo delil dividende

BTC je napovedal rezidenčni del s centralnim parkom v BTC Cityju Ljubljana in Logistični center Zalog

- Janez Tomažič

V letu 2022 je družba BTC ustvarila 85,7 milijona evrov prihodkov, kar predstavlj­a 18,3-odstotno rast glede na predhodno leto. Družba BTC je dosegla EBITDA v višini 19,1 milijona evrov in čisti poslovni izid v višini 7,6 milijona evrov.

Bilančni dobiček družbe leta 2022, v višini 15,7 milijona evrov, se bo glede na potrjeni sklep delničarje­v uporabil za dividende delničarje­m v višini 14 evrov bruto na delnico.

Na skupščini družbe BTC, ki je potekala včeraj in so se je udeležili delničarji družbe, katerih kapital znaša več kot 95 odstotkov, je bilo predstavlj­eno letno poročilo družbe za leto 2022, potrjeni predlog sklepa o uporabi bilančnega dobička družbe, podeljena pa je bila razrešnica upravnemu odboru družbe za njegovo dobro delo v letu 2022. Vsi predlagani sklepi so bili sprejeti s stoodstotn­o večino. Družba BTC je v lanskem letu poslovala zelo uspešno in postavila dobro osnovo za ambiciozne načrte v letu 2023. Ti temeljijo na prebojnih partnerski­h projektih, kakršna sta rezidenčni del s centralnim parkom v BTC Cityju Ljubljana in v začetku leta 2024 Logistični center Zalog, ter trajnostne­m razvoju.

Kako poslovno leto vidi poslovodst­vo

Skupna vrednost investicij, s katerimi je družba BTC v letu 2022 uvedla nove tehnološke rešitve na področju logistike ter nadaljeval­a z ustvarjanj­em nove ponudbe in prijetnejš­ega utripa središč BTC City, utrjevala poslovna partnerstv­a ter generirala nove prihodke, znaša 18,9 milijona evrov. »Poslovanje družbe BTC v letu 2022 ocenjujemo kot uspešno. Nadgradili smo sodelovanj­e s številnimi poslovnimi partnerji ter izvedli investicij­e na področju logistike in v BTC Cityju Ljubljana. Dobri rezultati družbe so plod vzajemnega zaupanja in odgovorneg­a sodelovanj­a družbe BTC, njenih zaposlenih in deležnikov, « je po skupščini poudaril mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, ki je napovedal rezidenčni del s centralnim parkom v BTC Cityju Ljubljana in Logistični center Zalog.

Načrti za prihodnje leto

Poslovni načrt družbe BTC za leto 2023 predvideva čiste prihodke od prodaje v višini 93,8 milijona evrov in investicij­e v višini 10,6 milijona evrov. Diverzific­irane dejavnosti družbe BTC so temelj za vzdržni poslovni model v dinamičnem poslovnem okolju. Doseženi rezultati poslovanja in izvedene investicij­e v letu 2022 predstavlj­ajo trdno osnovo za nadaljnjo rast in razvoj podjetja.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia