Delo (Slovenia)

KPL do še enega posla z ljubljansk­o občino

Vodno skulpturo v središču mesta bodo postavili za okoli 664 tisočakov Osem let od ideje do realizacij­e

- Manja Pušnik

Na magistratu so se sredi tedna odločili, da bo futuristič­no vodno skulpturo v križišču Slovenske in Tomšičeve ulice postavilo podjetje KPL. Družba v lasti bosanskega podjetja MG Mind je posel dobila po pogajanjih, prvotno ponudbo pa znižala za okoli 245 tisočakov (z DDV). Čeprav so na občini sprva predvideli, da bodo za ta projekt plačali dobrih 491 tisočakov, bodo zdaj zanj namenili skoraj 664 tisoč evrov (z DDV). V obdobju županovanj­a Zorana Jankovića je KPL z MOL sklenil za okoli 271 milijonov evrov poslov.

• Na MOL sprva načrtovali, da bodo za projekt odšteli okoli 491 tisočakov.

• Predlog proračuna za prihodnje leto za skulpturo namenja 664 tisoč evrov.

• Največji naročnik družbe KPL je Mestna občina Ljubljana.

Javno naročilo za postavitev fontane sredi mesta je občina objavila sredi februarja, do 9. marca pa so prejeli zgolj eno ponudbo in še ta je bila previsoka. Na razpis se je namreč prijavila le družba KPL, ki je za projekt, ki se vleče že sedem let, ponudila 909.580 evrov (z DDV). Ker je cena bistveno presegla predvidena sredstva v občinski blagajni (v letošnjem rebalansu proračuna je bil projekt ocenjen na okoli 491 tisočakov), so se na magistratu odločili za pogajanja. KPL, ki sicer veliko posluje z občino, je po dveh pogajanjih ceno znižal na 663.994 evrov (z DDV).

Ocenili, da bo fontana dražja

Zanimivo je, da je v nedavno objavljene­m predlogu občinskega proračuna za leto 2024 (mestni svet ga sicer še ni obravnaval) razvidno, da so ta projekt ocenili že na 683.994 evrov, postavili pa naj bi ga do konca prihodnjeg­a leta. Letos bodo za futuristič­no skulpturo na magistratu porabili 170 tisočakov, prihodnje leto pa skoraj 272 tisoč

 ?? ?? Maturantsk­a četvorka na Kongresnem trgu je pritegnila okoli 3000 udeležence­v.
Maturantsk­a četvorka na Kongresnem trgu je pritegnila okoli 3000 udeležence­v.
 ?? Fotografij­i Jože Suhadolnik ?? Plesanje četvorke mladim pomeni predvsem zabavo in druženje pred zrelostnim izpitom.
Fotografij­i Jože Suhadolnik Plesanje četvorke mladim pomeni predvsem zabavo in druženje pred zrelostnim izpitom.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia