Delo (Slovenia)

Mesec se je odzval na Kordiševe kritike

Levica Ne Luka Mesec in ne Asta Vrečko besed nista razumela kot nezaupnice

- Ba. E.

»Ne gre za taktiko, ampak za razpravo znotraj stranke. Imamo različne poglede, kot je razvidno iz pisma, in o teh pogledih se bomo pogovorili do kongresa,« se je koordinato­r Levice Luka Mesec odzval na kritike iz tako imenovaneg­a levega krila, ki ga predstavlj­a tudi poslanec Miha Kordiš in si od vodstva želi nekakšen »new deal«, s katerim bi stranko vrnili na levo, okrepili aktivistič­ni teren in demokratič­nost odločanja v stranki.

Na vprašanje, za kolikšen odstotek članstva gre, je Mesec odgovoril, da bodo o tem govorili na kongresu, na katerem je skupina napovedala tudi, da bodo nastopili z listo kandidatov za svet stranke, ki nato voli koordinato­rja stranke.

Če se bo v nadaljevan­ju levo krilo res organizira­lo kot frakcija – teh do zdaj niso imeli in so stališča zagovarjal­i kot posameznik­i –, se bodo morali po besedah Mesca dogovoriti o drugačni organizaci­ji, po kateri bi se umestili kot različne frakcije v stranki – vsaka bi nato imela določeno težo in zagovarjal­a svoj pogled na izvajanje programa.

Ne Mesec ne njegova namestnica Asta Vrečko pa Kordiševih besed, četudi so bile te neposredno usmerjene proti njima kot vladnima funkcionar­jema, nista razumela kot nezaupnice. »Nisem slišal nikogar v stranki, ki bi rekel, da mora Levica zapustiti vlado, kar pomeni, da svoj program dobro izpolnjuje­mo na vseh področjih,« je dejal Mesec, a dodal, da vidi še veliko možnosti za napredek.

Poudaril je tudi projekte na ministrstv­ih, ki jih vodijo ministri Levice, kar je po njegovem mnenju tudi vzrok, da se bo ponovno potegoval za mesto koordinato­rja.

Ne gre za taktiko, ampak razpravo znotraj stranke.

Luka Mesec

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia