Delo (Slovenia)

Jan Oblak vs. Marko Arnautović tudi v ligi narodov

V spektakula­rnem večeru je Inter potrdil svojo moč, Atletico s slovenskim asom v vratih pa ohranil upanje za revanšo

- Siniša Uroševič Jan Oblak

Tudi torkov večer v nogometni ligi prvakov ni razočaral. Kaj razočaral – prav navdušil je marsikoga med številnimi častilci te čudovite igre. Pod posebnim drobnogled­om je bil tudi slovenski reprezenta­nčni as Jan Oblak v vratih Atletica, ni veliko manjkalo, pa bi se z nedotaknje­no mrežo vračal iz Lombardije v Madrid. Toda tudi tako njegov Atletico pred revanšo ob zaostanku proti Interju z 0:1 ohranja možnosti za skok v četrtinale prestižneg­a tekmovanja. Že ko je bilo po žrebu jasno, s kom se bo pomeril madridski klub, pri katerem že desetletje ostaja eden udarnih adutov Škojeločan, so se v taboru tega moštva zavedali, kako zahteven bo boj za uvrstitev med osem najboljših. V zadnjih tednih je Atleticov tekmec Inter iz Milana še dvignil raven svoje igre.

Črno-modri drvijo k 20. naslovu italijansk­ih prvakov in po uvodni tekmi s čvrstimi Španci so tudi na dobri poti proti četrtinalu prestižneg­a evropskega klubskega tekmovanja. Moštvo trenerja Simoneja Inzaghija deluje kot dobro

naoljen stroj, kjer napak in preplaha preprosto ni. Ko je bilo treba, je na krilih več kot 70.000 navijačev Interjeva zasedba premaknila v višjo prestavo in sad takšnega pristopa je bil gol v izvedbi Marka Arnautović­a. Dunajčan, po očetu srbskih korenin, je že vrsto let med osrednjimi ljubljenci privržence­v avstrijske reprezenta­nce, njegov novi dvoboj z Janom Oblakom bo sledil tudi v ligi narodov, ko se bo jeseni naša izbrana vrsta dvakrat pomerila s severnimi sosedi.

Zdaj pa je zanj seveda podčrtana liga prvakov – gol, ki ga je zabil v 79. minuti tekme za Interjevo popotnico z 1:0, je po koncu označil za enega najpomembn­ejših na svoji športni poti.

In Jan Oblak? »Branil je zanesljivo, čudežno je poskusil preprečiti gol, kar mu je pri prvem Martinezov­em poskusu uspelo, po odbiti žogi in takrat Arnautović­evem strelo pa le ni šlo,« je zapisal rimski športni dnevnik Corriere delo Sport in mu podelil drugo najvišjo oceno pri madridskem moštvu, tik za belgijskim asom Axlom Witselom. Igralec tekme je bil za omenjeni časnik Interjev adut Nicolo Barella. Ocene po tekmi Inter – Atletico Corriere dello Sport (Rim; ocene od 5 do10) – Inter:

Sommer 6; Bastoni 6,5, de Vrij 6,5, Pavard 6,5; Dimarco 6 (Carlos Augusto 6), Mhitarjan 5,5 (Fratesi 6), Čalhanoglu 5 (Arnautović 6), Barella7,

Na tekmi odločajo številne malenkosti. Večinoma smo bili v obrambi zelo zanesljivi, toda že ob eni napaki si lahko hitro kaznovan.

Darmian 6 (Dumfries 6,5); Martinez 6, huram 6 (Sanchez 6);

Atletico: Oblak 6,5; Hermoso 6 (Reinildo 5,5), Gimenez 5,5 (Savić 6), Witsel 7; Lino 5, Saul 5,5 (Morata 5,5), Koke 5,5, de Paul 5, Molina 5,5; Griezmann 6 (Correa 5,5), Llorente 5. As (Madrid; od 1 do 3): Inter:

Sommer 1; Bastoni 3, de Vrij 2, Pavard 2; Dimarco 2 (Carlos Augusto -), Mhitarjan 1 (Fratesi 2), Čalhanoglu 1 (Arnautović 1), Barella 2, Darmian 1 (Dumfries 2); Martinez 2, huram 2 (Sanchez -); Atletico:

Oblak 2; Hermoso 1 (Reinildo -), Gimenez 2 (Savić 2), Witsel 3; Lino 2, Saul 1 (Morata 1), Koke 1, de Paul -, Molina 1; Griezmann 1 (Correa 1), Llorente 2.

 ?? Foto Remo Casilli/Reuters ?? Derbi pod Vezuvom med Napolijem in Barcelono se je razpletel brez zmagovalca (1:1), za Barcelono je zadel Robert Lewandowsk­i, za domačine je izenačil Victor Osimhen (na fotograiji). Na drugi tekmi sredinega večera je v 94. minuti Galeno zadel za zmago Porta proti Arsenalu z 1:0.
Foto Remo Casilli/Reuters Derbi pod Vezuvom med Napolijem in Barcelono se je razpletel brez zmagovalca (1:1), za Barcelono je zadel Robert Lewandowsk­i, za domačine je izenačil Victor Osimhen (na fotograiji). Na drugi tekmi sredinega večera je v 94. minuti Galeno zadel za zmago Porta proti Arsenalu z 1:0.
 ?? Foto Gabriel Bouys/AFP ?? Marko Arnautović je zablestel z edinim golom na tekmi.
Foto Gabriel Bouys/AFP Marko Arnautović je zablestel z edinim golom na tekmi.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia