Delo (Slovenia)

Po formo ob Gardsko jezero

Slovenske reprezenta­nce na osrednjih pripravah v Italiji

- Rok Tamše Šport na Twiterju. twiter.com/Delo_Sport

Slovenski poklicni igralci golfa so že začeli z novo tekmovalno sezono, članske in mladinske reprezenta­nce pa so se odpravile na daljše priprave v Italijo. Ob Gardskem jezeru bodo vadili do 1 7. marca, zanje bo vrhunec sezone ekipno evropsko prvenstvu v juliju, ko se bodo člani in mladinci poskušali vrniti v divizijo 1 evropskega golfa. »Letos smo že trenirali skupaj dva dni v Lipici, štiridnevn­e priprave pa smo opravili v Lignanu v Italiji. Tam so bili z nami tudi nekateri poklicni igralci – Katja Pogačar, Žan Luka in Gal Patrik Štirn ter Luka Naglič –, tako da se je kakovostna raven treninga še dvignila,« je pred najdaljšim ciklom priprav povedal trener Matjaž Car, ki ob Alešu in Urošu Gregoriču skrbi za strokovno delo v reprezenta­ncah.

»Potem ko smo se pozimi posvečali tehničnim spremembam, zdaj v ospredje prihaja igra. Cilj je, da vsi čim več igrajo, tako bodo stopnjeval­i tekmovalno formo. Mladinska ekipa se bo v Veroni pomerila z vrstniki iz pokrajine Benečija, drugi bodo v naslednjih dneh igrali na turnirjih na igriščih Paradiso, Garda in Chervo.«

Letos so v članski A selekciji Jan Hribernik (GK Ptuj), Jan Čirič, Žiga Strašek (oba GK Arboretum)

in Tomi Bezenšek (Racman GK), ki je bil še lani v mladinski vrsti, šest igralcev pa je razvrščeni­h v B selekcijo. Pri dekletih so v članski A selekciji Neža Šitar, Barbara Car (obe Racman GK), Lana Malek (GK Velenje) in Lara Ječnik (GK Bled), v B selekciji je Lana Vehovar (GK Arboretum).

»Vrhunec sezone bo kot običajno julija, ko so na sporedu ekipna evropska prvenstva. Ženska reprezenta­nca bo od 9. do 13 julija nastopila v diviziji 1 v Španiji, nedaleč od Madrida. Člani in mladinci bodo istočasno tekmovali v Krakovu na Poljskem. Za oboje je cilj uvrstitev med prve tri ekipe in vrnitev v divizijo 1,« je pojasnil Car. V reprezenta­nci ni več Jaka Babnika in Luka Nagliča, ki sta prestopila med profesiona­lce.

Pia Babnik v ZDA

Ti so tekmovanja začeli že februarja. Letos ima kot edini od Slovencev pravico nastopa na evropskem challenge touru Žan Luka Štirn, ki se je odlično odrezal na uvodnem turnirju v Južni Afriki. Osvojil je 36. mesto, po dveh dneh pa je bil celo 17.

V primerjavi z lansko kalvarijo je sezono obetavno začela tudi Pia Babnik, ki je v evropski seriji začela s 36. mestom v Keniji, zatem pa je bila 50. v Savdski Arabiji. Ljubljanča­nka je zdaj že v ZDA, kjer je nastopila na igrišču v bližini Tampe na Floridi. Nagradni sklad tega turnirja evropske serije znaša pol milijona ameriških dolarjev.

Na nove izzive v evropski seriji se pripravlja­ta še Katja Pogačar, ki je bila v Keniji 40., in Ana Belac. Slednja se na uvodnem turnirju sezone v Keniji ni prebila v rez, zato pa je kot edina slovenska predstavni­ca odlično nastopila v Maroku, kjer je zasedla 24. mesto. Ana Belac se bo letos poskušala skozi kvaliikaci­je uvrstiti tudi na nekatere turnirje v elitni seriji LPGA.

 ?? Foto Leon Vidic ?? Pia Babnik je zelo obetavno začela sezono.
Foto Leon Vidic Pia Babnik je zelo obetavno začela sezono.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia