Delo (Slovenia)

Jutri moramo biti samozavest­ni

Eric Pance, Ljubljanča­n na Jesenicah, o finalu DP

- Siniša Uroševič

Po doslej videnem v finalni seriji domačega hokejskega prvenstva se prav lahko zgodi, da bo petkova tekma št. 4, (Podmežakla, 19.00) zadnja v tej končnici. Olimpija v zmagah vodi s 3:0 in potrebuje le še eno zmago. O sedanjem utripu finala smo se pogovarjal­i z Ericom Pancetom, Ljubljanča­nom v jeseniškem dresu.

Eric, v torek ste bili s soigralci brez moči proti gostitelje­m. Je ta izbor kakovostni­h igralcev v zgoščenem urniku tekem tako vidna Olimpijina prednost?

Resda nimamo ravno 30 igralcev, toda ritem tekem je enak tako za nas kot za Olimpijo in tu seveda ni izgovorov. Dejansko pri tem ne smemo iskati razloga, zakaj smo bili na prvi in tretji tekmi finala res slabši.

Kje se skriva razlog, kaj bi moralo vaše moštvo izboljšati? Zavedamo se realnega razmerja moči, a obenem smo tudi premalo samozavest­ni. Ko imamo plošček, bi morali več poskušati, biti pri vsem bolj odločni. Drsamo precej, ampak pogosto kar v prazno.

Jutri boste igrali doma, v Podmežakli delujete vendarle bolj prepričlji­vo kot v Tivoliju, kajne? Drugače je, občinstvo se zbere, to nam vlije novo energijo. Zadnjič smo hitro zabili vodilni gol in bili že bolj samozavest­ni. Pogosto se nam res dogaja, da smo po vodstvu bolj sproščeni in nam je lažje igrati.

Od moje prve selitve k jeseniškem­u klubu je zdaj že precej let. Sploh pa nisem imel nikoli kakšnih težav na relaciji Olimpija – Jesenice. Vsak to razume, greš tja, kjer ti bolj ustreza iz takšnih in drugačnih razlogov. Zdaj sem že nekaj let v Podmežakli, bolj kot v tej sezoni so bile nenavadne tiste prve tekme, ko sem prišel na ledeno ploskev dvorane Tivoli v jeseniškem dresu.

 ?? Foto Roman Šipić ?? Eric Pance je med aduti Jeseničano­v.
Pred dnevi smo objavili pogovor z Aleksandro­m Magovcem, Jeseničano­m v zelenem dresu, kako se vi počutite, ko takole kot Ljubljanča­n pridrsate na tivolski led v rdeči opravi?
Foto Roman Šipić Eric Pance je med aduti Jeseničano­v. Pred dnevi smo objavili pogovor z Aleksandro­m Magovcem, Jeseničano­m v zelenem dresu, kako se vi počutite, ko takole kot Ljubljanča­n pridrsate na tivolski led v rdeči opravi?

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia