Delo (Slovenia)

Celjani mirni, drugi za Evropo in obstanek

V 27. kolu 1. SNL vodilno celjsko moštvo začenja niz »lažjih« tekem, Olimpijo čaka mestni derbi v Spodnji Šiški

- Gorazd Nejedly B več na www. delo. si

Tudi portugalsk­i selektor

Roberto Martinez je objavil seznam nogometaše­v, s katerimi bo skušal opraviti čim več na pripravlja­lni tekmi s Slovenijo v Stoži

V Ljubljano prihaja ena najboljših tekmic v zgodovini Slovenije, med Portugalci bodo tudi branilci Cancelo

(Barcelona), Dalot (ManUtd), Guerreiro (Bayern), Danilo in Mendes (oba PSG), Dias (ManCity), vezisti Fernandes (ManUtd), Vitinha (PSG), Nunes in Silva (oba ManCity), napadalci Leão (Milan), Felix (Barcelona) in prvo ime večera Cristiano Ronaldo (Al Nassr, na fotograiji). J. S.

Kako naprej? Tekma manj oziroma preložitev velikega derbija z Mariborom na 17. april je za nogometaše Olimpije dodatna oteževalna okoliščina v lovu za vodilnim Celjem, ki pričakuje 27. kolo 1. SNL s prednostjo desetih točk in s šampionski­m sporedom za naslednje tedne. Celjani bodo niz tekem za povišanje prednosti začeli v nedeljo proti zadnjim Radomljam, Olimpijo pa že danes čaka mestni derbi v Spodnji Šiški. Danes bo na sporedu derbi dna lestvice v Domžalah, jutri pa še tekmi v Rogaški Slatini in v Ljudskem vrtu.

Ljubljana: Bravo – Olimpija (sodnik Mihael Antić):

Olimpijina generalka v Spodnji Šiški ji je prinesla pokalno slovo. Neuspeh v ligaškem derbiju, kar je tudi neodločen izid, bi verjetno pomenil konec upanja na obrambo naslova. Ta sicer že zdaj sodi v rubriko »sanje«, pa vendar ... Najprej bo treba opraviti s sosedom, tečnim, zahtevnim in dobrim. Toda trener Zoran Zeljković počasi že lahko v »prestavi višje« razmišlja o selekciji za naslednjo sezono. Imel bo kar naporno delo, v katerem bo treba izpeljati tudi značajsko selekcijo. Igralski uporniki, ki zahtevajo »nagrado«, lahko gredo tudi drugam, če imajo dovolj poguma. Ko so podpisoval­i pogodbe, so bili zadovoljni in srečni. Nagrade so le posladek in lastnikova dobra volja. Vpletanje v zaplet in reševanje z novo inančno injekcijo ljubljansk­ega župana pa je na dolgi rok prej slaba kot dobra pomoč.

Domžale: Domžale – Aluminij (Martin Matoša):

Dušan Kosić ali Robert Pevnik? Kdo je boljši učitelj ali tekmovalec? Zanimiv je trenerski posel, v katerem se mora državni prvak ukvarjati s šolsko vzgojo, a mu ta tudi ne gre najbolje od rok, drugi pa s tem, da ne bo izpadel. Domžalčani so tisti, ki lahko veliko izgubijo, Kidričani bolj malo, saj so vajeni bitk za obstanek. In ekspresnih vrnitev!

Rogaška Slatina: Rogaška – Mura (Slavko Vinčić):

Igra mačke z mišjo ali Goljat proti Davidu? Po izidih v drugem delu sezone so domači črno-beli »Real«, gostujoči pa »Granada«. V čem je moč in prednost gostitelje­v? Domači trener Oskar Drobne je le dopolnil zasedbo in nadaljeval v jesenskem ritmu, ki ni bil tako slab, prej rezultatsk­o nesrečen. Trener gostov Tonči Žlogar je naletel na prenovo, ki jo vodi športni direktor Robert Koren. Čez noč ni pričakovat­i podvigov, spomladi morata nekdanja reprezenta­nta le preživeti. Če bodo to razumeli tudi prekmurski navijači – zdaj prav dobro ne razumejo tega, da ni več karničniko­v, bobičancev, koutrov, gorencev, dakujev, shabanhaxh­ajev in drugih mojstrov –, potem lahko upajo na boljši jutri. Ne bo lahko!

Celje: Celje – Kalcer Radomlje (Mateo Tozan):

»Tu smo,« so Celjani na Boniiki v silovitem slogu odgovorili kritikom. Aljoša Matko bi lahko zabil pet golov, a šteje le to, kako je zanesljivo zmago videl trener Damir Krznar. Je Tamar Svetlin, motor, ki melje, zdaj nedotaklji­v? So podrobnost­i, denimo, kako dvigniti formo ali samozavest napadalcem, ki se ne pišejo Matko, v seštevku pa je trener lahko umirjen in pomirjen. A ne gre podceniti Radomljano­v, ki so proti Domžalčano­m igrali lepo in učinkovito. Prebudil se je Madžid Šošić, igralec za, na primer, Celjane, Mariborčan­e ...

Maribor: Maribor – Koper (Rade Obrenović):

Bil naj bi derbi, a ni videti, na kakšen način jo lahko Koprčani zagodejo Mariborčan­om. Ali trenerski debitant Aleksandar Radosavlje­vić najuspešne­jšemu kolegu Anteju Šimundži. To sta dva različna svetova, Mariborčan­i so pozimi krepili in uglaševali moštvo, drugi so ga prenovili – na slabše. K sreči imajo gostje nekaj več jeseni osvojenih točk, sicer bi bili v krogu moštev za obstanek.

 ?? Foto Leon Vidic ?? Celjani so ušli zeleno-belim Ljubljanča­nom tako daleč, da so prvaki bliže vijoličnim, s katerimi jih čakata še dve ligaški bitki.
Foto Leon Vidic Celjani so ušli zeleno-belim Ljubljanča­nom tako daleč, da so prvaki bliže vijoličnim, s katerimi jih čakata še dve ligaški bitki.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia