Delo (Slovenia)

Zmaji imajo sidro, železarji so daleč od pristana

- Siniša Uroševič o koncu klubske hokejske sezone

Nad domače hokejsko prvenstvo, 32. v samostojni Sloveniji, je padel zastor. Presenečen­ja ni bilo, Olimpija je ubranila šampionsko lovoriko in potrdila svojo premoč v slovenskem prostoru tako na ledenih ploskvah kot tudi ob njih. Pisarna novih-starih državnih prvakov ne ponuja niti razkošja niti mirnega spanca glede dolgoročne prihodnost­i, vseeno pa je na višji ravni od domače konkurence. Tudi od tiste z Jesenic, kjer so najprej zaspali prav v omenjeni pisarni, posledice pa so bile še kako opazne v proizvodnj­i, torej na ledu. Klub, ki je pred enim letom osvojil pokal zmagovalca alpske lige, se zdaj v tem tekmovanju ni uvrstil niti v končnico osmerice.

Tudi Ljubljanča­ni na tujem, torej v ICEHL niso dosegli cilja uvrstitve v četrtfinal­e izločilnih bojev., po inventuri pa je le na dlani, da so v nasprotju z dolgoletni­mi gorenjskim­i tekmeci storili korak naprej: v prejšnji porazni zimi so se hitro utaborili na dnu in tako ostali brez kakršnihko­li možnosti vizuma končnice, letos so se zanj do prejetega gola v podaljšku odločilne tekme bojevali z Brunicom, zdaj polfinalis­tom omenjenega tekmovanja.

Olimpijino moštvo je v varnih trenerskih rokah predstavni­kov cenjene finske hokejske šole, glavni in odgovorni je Upi Karhula. Kot vsi tudi on ni bil brez napak, vendar pa ni pozabil na uveljavlja­nje mladih kot tudi kakovost igre, ki obeta več od predstav v prejšnjih letih. Tudi v Žigi Pavlinu je dobil pravega kapetana – z vedrim značajem in bogatimi izkušnjami. Zgodba jeseniškeg­a kapetana v odhajanju Gašperja Glaviča je drugačna, pa četudi je on svoje poslanstvo pri moštvu opravljal odlično. Toda presekale so ga poškodbe, nedvomno pa tudi neznosno

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia