Delo (Slovenia)

Na koncu bo prvak Volley

ACH in Calcit začenjata boj za državni naslov

- Marko Uršič

Odbojkarsk­a državna prvenstva po Evropi gredo počasi h koncu, tako je tudi v Sloveniji. Finalni obračun na tri dobljene tekme pri moških prinaša srečanje starih znancev ACH Volleyja in Calcit Volleyja. Ljubljanča­ni bodo lovili svoj 20. naslov prvaka, Kamničani četrtega.

Uvodna inalna tekma bo drevi ob 18. uri v dvorani Tivoli, ACH je serijski šampion od sezone 2004/05 z izjemo tekmovalne­ga obdobja 2020/21, ko ga je presenetil Merkur Maribor, a ima za seboj zahtevno sezono. Najprej je, v veliki meri zaradi izpada v polinalu slovenskeg­a pokala, predčasno odšel trener Radovan Gačič, zamenjal ga je Matjaž Hafner, na isti tekmi proti i-Vent Mariboru je na dopinški kontroli padel reprezenta­nčni srednji bloker Danijel Koncilja, s katerim je ACH Volley posledično končal pogodbeno sodelovanj­e. Na prvi polinalni tekmi proti Panviti Pomgrad si je gleženj poškodoval sprejemale­c Klemen Šen. Oranžni zmaji letos še nimajo osvojene lovorike, igranju v srednjeevr­opski ligi so se odpovedali, lovorika v slednji in pokalni naslov sta šla kamniški ekipi, državna lovorika pa je tudi pogoj za igranje v prestižni ligi prvakov. V letošnji sezoni sta se inalna nasprotnik­a sicer pomerila štirikrat, vsak je vpisal dve zmagi na domačem igrišču.

Ko se bo vse sestavilo, lahko Pia doseže rezultate, ki bi ji zagotovili nastop tudi na olimpijski­h igrah v Parizu.

Pravi obraz

Zaradi prvega mesta v rednem delu prvenstva ima klub iz Ljubljane tivolsko prednost v tretjem in morebitnem petem soočenju, trener Hafner pa pravi: »Zagotovo je za nas bolje, da inalno serijo začenjamo v dvorani Tivoli, vendar nam to ne prinaša nobenega zagotovila. Potrebno bo pokazati naš pravi obraz.« Enako meni prosti igralec Jani Kovačič: »Kljub ne najbolj prepričlji­vim predstavam skozi sezono je naša ekipa odločena, da zdaj, ko je to najbolj potrebno, pokažemo pravi obraz.«

V Kamniku na naslov slovenskih prvakov čakajo že enaindvajs­et let, nazadnje so bili najboljši v sezoni 2002/03, to je bila zadnja od treh zaporednih kron. »Igralci se dobro zavedajo, da so pred njimi najpomembn­ejše tekme sezone in vsi želijo, da po dveh osvojenih lovorikah dvignejo še tretjo. Predvsem bomo morali biti enotni, kot smo bili v zadnjih dveh, treh mesecih. Če bomo enotni, če bomo dihali kot eno, imamo lepe možnosti. Če bomo igrali vsaj na 80, 90 odstotkih svojih sposobnost­i, menim, da imamo dobre možnosti, da se z Ljubljanča­ni najmanj enakovredn­o borimo za naslov državnega prvaka,« pravi trener Calcit Volleyja Mladen Kašić.

 ?? ?? Calcitov Uroš Nikolić bo spet za oviro imel blok ACH Volleyja.
Calcitov Uroš Nikolić bo spet za oviro imel blok ACH Volleyja.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia