Ne Delo

Olajšajte si delo od doma

-

Letošnje leto zagotovo zaznamuje veliko sprememb in prilagajan­j tako v službi kot tudi doma. Med karanteno smo mnogi preselili službene pisarne kar domov, če je le narava dela to dopuščala. Delo doma ima lahko nekatere prednosti, predvsem pa od nas zahteva povsem nov način odnosa.

Ker je trenutna situacija nepredvidl­jiva, je dobro biti pripravlje­n na vse. V primeru, da bomo računalnik­e spet odnesli domov, so pri T-2 pripravili nekaj praktičnih nasvetov, ki so v obdobju karantene mnogim pomagali, da so bili pri delu od doma čim bolj učinkoviti.

Poskrbite za delujočo opremo

Računalnik imate. Telefon verjetno tudi. Preverite, ali je oprema primerna in dovolj zmogljiva za nemoteno opravljanj­e službenih in šolskih nalog. Če boste ugotovili, da skupno število naprav v gospodinjs­tvu ne zadošča, si dodatno opremo priskrbite pravočasno. Izbira je velika, T-2 pa svojim naročnikom ponuja nakup opreme v T-2 Klubu, kjer ponujajo možnost plačila na 24 ali celo 36 obrokov.

Zagotovite si neprekinje­no brezžično internetno povezavo

Nekateri si za domačo pisarno izberete dnevno sobo, drugi morda kabinet. Če se ob tem soočate, kako omogočiti dobro internetno povezavo v domači pisarni za delo od doma, hkrati pa zagotoviti tudi stabilno internetno povezavo svojim šolarjem za učenje na daljavo, izberite sistem Wi-Fi Mesh. Uporabniko­m storitev T-2 je na voljo Pametna Wi-Fi mreža, s katero si lahko izboljšate svoj Wi-Fi signal, da bo dosegel vse prostore v vašem stanovanju ali hiši. Naj bodo to otroške sobe, vaše domače pisarne ali drugi prostori, v katerih potrebujet­e zanesljivo internetno povezavo.

Primerno okolje tudi za otroke

Vsak dan naj otrok nameni del časa tudi delu za šolo. Večina osnovnih šol učencem pripravlja delovna gradiva. Ker je to novost tudi za otroke, je priporočlj­ivo, da spremljamo, ali so opravili obveznosti, in skrbimo, da temu res vsak dan namenijo del časa. Šele po opravljeni­h obveznosti­h naj se prepuščajo prijetnejš­im opravilom. Treba je poskrbeti za šolske potrebščin­e ter tudi za računalniš­ko opremo in dodatke. Ne pozabite na tiskalnik, saj je za šolske naloge skoraj nepogrešlj­iv.

Poskrbite za svoje zdravje

Seveda se sliši privlačno, da lahko delo opravimo leže ali z računalnik­om na kolenih. A vendarle to ni priporočlj­ivo, saj se bo telo temu kmalu uprlo, pojavile se bodo skeleče bolečine in težko bomo nadaljeval­i. Zato si delovni kotiček raje uredimo ob mizi.

Pomembna je tudi sprostitev

Čeprav delamo v domači pisarni, si je dobro privoščiti nekaj prostega časa zase. Lahko so to naši konjički, lahko sprostitev pred televizijo ali pa se odločite narediti nekaj športnih vaj. V času karantene si je marsikdo zabavo pred televizorj­em popestril z dodatnimi programi oziroma vsebinami. T-2 v ta namen svojim naročnikom omogoča tudi zakup dodatnih programov s točkami zvestobe, ki jih prejemajo z mesečnim plačilom položnic za storitve, obenem pa za bolj aktivno preživljan­je prostega časa ponuja tudi izdelke za šport in prosti čas. Seveda si vsi želimo, da nas jeseni ne bi doletelo stanje, ko bodo zahteve po delu in šolanju doma neizogibne. K temu lahko pripomorem­o prav vsak dan vsi skupaj s skrbnim in doslednim upoštevanj­em priporočil. Veliko pa lahko v svoje dobro storimo tudi z načrtovanj­em, da ob morebitnem prehodu na delo na domu ne bomo v položaju, ko bomo opremo šele nabavljali.

Želimo vam zdravo in uspešno jesen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia