Nedeljske Novice

Po požaru spet doma

Ogenj jim je uničil dom, dobri ljudje so jim ga vrnili

- D. N.

Pred letom dni, v nedeljo, 6. oktobra, je zagorelo ostrešje večstanova­njske hiše v Migojnicah. V požaru sta bili popolnoma uničeni dve mansardni stanovanji, zaradi posledic odpravljan­ja stihije pa sta bili neprimerni za bivanje tudi obe enoti v pritličju. Posredoval­o je 54 gasilcev s 13 vozili, celjski kriminalis­ti so ugotovili, da je nastalo za 100.000 evrov materialne škode in da je tuja krivda izključena, saj je zagorelo pri električni napeljavi. Brez strehe nad glavo so ostali Marija Brecl, Metoda in Branko Velečič, Mirjana in Peter Strnišnik

ter Milica Šolman. Pogorelcem so s streho nad glavo pomagali sorodniki in občina Žalec, ki je tudi zagotovila znaten del sredstev za obnovo. Tudi žalsko območno združenje Rdečega križa je zbiralo denar za ureditev hiše; na transakcij­skem računu so od 15. oktobra lani do 28. februarja letos zbrali 15.513,57 evra, od tega so 3492,25 evra namenili izdelavi projektov, 12.021,32 evra pa fasadi. Zavarovaln­ino so stanovalci prejeli za obnovo strehe in stanovanj.

Še pred hladnimi dnevi so se vselili v prenovljen­a domovanja in se za vso pomoč najlepše zahvaljuje­jo prostovolj­kam Krajevne organizaci­je Rdečega križa Griže, ki so na terenu zbirale prispevke, krajevnim organizaci­jam Rdečega križa Liboje,

Gotovlje, Braslovče in Vransko, Rdečemu križu Slovenije, podjetjem, posameznik­om in medijem, ki so z objavami o njihovi nesreči pomagali zbrati pomemben delež sredstev za obnovo.

 ?? FOTO: MOJCA MAROT FOTO: DARKO NARAGLAV FOTO: GZ ŽALEC ?? Stanovalci se zahvaljuje­jo vsem, ki so jim pomagali.
Z novo fasado je hiša zdaj tudi energijsko varčnejša.
Posredoval­o je 54 gasilcev s 13 vozili.
FOTO: MOJCA MAROT FOTO: DARKO NARAGLAV FOTO: GZ ŽALEC Stanovalci se zahvaljuje­jo vsem, ki so jim pomagali. Z novo fasado je hiša zdaj tudi energijsko varčnejša. Posredoval­o je 54 gasilcev s 13 vozili.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia