Nedeljske Novice

Vzroke za ločitev našel v otroštvu

Prva žena ga je obtožila nasilja nad hčerko, druga, da jo je s hčero zaklenil iz hiše

- T. P.

Vletošnje leto je zakorakal kot samski moški. V zadnjih decembrski­h dneh je ameriški zvezdnik Tyrese Gibson oznanil, da sta z ženo Samantho Lee po temeljitem premisleku sklenila končati zakon, ki je trajal tri leta, pred dvema letoma sta ga kronala z rojstvom hčerke.

»Leto 2020 je bilo nadvse mučno in težko, te energije ne želiva nesti kot popotnice v novo leto. Zato sva sprejela nadvse težko odločitev, da se ločiva, a ostala bova najboljša prijatelja in dobra mati in oče najini Sorayi, « sta naznanila konec svoje ljubezni. In dodala, da sta kljub vsemu neizmerno hvaležna, da sta se našla in skupaj preživela štiri leta. »Z vsemi vzponi in padci vred te poti ne bi želela prepotovat­i z nikomer drugim,« so bile sklepne besede uradnega slovesa, ki postaja iz dneva v dan bolj grdo in umazano. Iz sodnih dokumentov je razvidno, da se je njun konec začel že več mesecev prej, in to s finančnimi pritiski in grožnjami s prisilno izselitvij­o. Igralec poskuša vzroke za propad zakona najti v otroštvu, ko ga je vzgajala mati samohranil­ka. »Odraščal sem v razbitem domu, brez vzora, kakšen naj bi bil mož in oče. Kako naj torej vem, kako biti mož in oče, ko tega sam nikoli nisem imel?«

Vsaka zgodba ima dve plati, a Tyresova in Samanthina se razlikujet­a, da se ne bi mogli bolj. Zvezdnik, ki je kariero začel v glasbi, a se odlično znašel tudi v svetu filma, npr. v franšizah Hitri in drzni ter Transforme­rji, je v ločitvenih dokumentih navedel, da sta se s Samantho razšla že avgusta. Žena naj bi ga z zahtevo po ločitvi presenetil­a, ko se je vrnil domov s snemanja, čemur je sledil napet pogovor, med katerim mu je celo zagrozila s policijo. »Zaradi policijske­ga nasilja do temnopolti­h z njimi nisem želel imeti opravka, zato sem si poklical taksi in odšel,« navaja Tyres. Nasprotno pa Samantha v ločitvenih papirjih, ki jih je vložila septembra, zatrjuje, da je bilo njunega zakona konec še nekaj tednov prej, ko naj bi zvezdnik njo in njuno dvoletno hčerko zaklenil iz družinske hiše, za piko na i pa ji odrekel tudi preživnino. Igralec je to zanikal in razkril, da Samantha zahteva »nerazumno visoko otroško preživnino« 16.000 evrov na mesec.

Samanthini odvetniki bodo med ločitvijo skoraj zagotovo na dan privlekli igralčev prvi zakon z Normo Mitchell. Tej ljubezni je sicer odklenkalo po le dveh skupnih letih že 2009., vseeno pa se je Gibson prav zaradi te nekdanje ljubezni pred tremi leti znašel v središču medijske pozornosti. In tudi pod lupo socialne službe, saj ga je Norma obtožila, da je bil večkrat nasilen do njune hčerke Shayle, nad katero si delita skrbništvo. Natančneje, po Norminih besedah naj bi hčerko udaril najmanj 12-krat, enkrat celo tako močno, da se deklica ni mogla več niti usesti. Tedaj je prvo bitko dobila Norma, saj je sodnik zvezdniku začasno odvzel skrbništvo, očitno pa mu ni bilo mogoče nič dokazati, saj danes znova oba skrbita za dekle.

Leto 2020 je bilo nadvse mučno in težko.

 ??  ?? Poročila sta se na valentinov­o leta 2017.
Poročila sta se na valentinov­o leta 2017.
 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? Iz obeh zakonov ima po eno hčerko.
FOTO: OSEBNI ARHIV Iz obeh zakonov ima po eno hčerko.
 ??  ?? V filmih Hitri in drzni se je kot Roman Pearce z namazanim jezikom izvlekel iz vsake zagate.
V filmih Hitri in drzni se je kot Roman Pearce z namazanim jezikom izvlekel iz vsake zagate.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia