Nedeljske Novice

TEDENSKI HOROSKOP

-

21. 3.–20. 4.

Mars je še vedno v biku, kar vas dela manj vročekrvne in drzne kot navadno. Poganja vas bolj ležerna in umirjena energija, z več poudarka na materialni plati. Česar koli se lotite, se lotite z več občutka in potrpežlji­vosti. Čas je odličen za izzive v kuhinji in eksperimen­tiranje z novimi recepti – če se vam zdi, da ne znate kuhati, poskusite in (se) presenetit­e. Še posebno v ponedeljek bo eksperimen­talna plat na vrhuncu. Bodite odprti za novosti, ob morebitnem konfliktu pa ne reagirajte preveč svojeglavo. Četrtkov ščip v levu vam bo prinesel več samozavest­i.

21. 4.‒21. 5.

Četrtek vam bo postregel z globino. Morda se boste soočili z nečim neprijetni­m in čustveno preintenzi­vnim, potlačenim, bodisi v partnerske­m bodisi v poslovnem odnosu. Morda se boste odločili za finančno tveganje. Zaupajte, da gre za vaše dobro. V nedeljo lahko občutite energijski primanjklj­aj, saj bo vaša vladarica Venera na zadnji stopinji kozoroga. Odpočijte si in si naberite moči za nov teden, ko bodo v vaše življenje za nekaj časa vstopile bolj družabne in družbeno naravnane energije. Življenje bo dobilo vznemirlji­vejši tempo.

22. 5.‒21. 6.

Vaš vladar Merkur je še vedno v vodnarju in bo tam še nekaj časa, saj v nedeljo začne svoje t. i. retrogradn­o gibanje. Kaj to pomeni za vas? Za vikend najbrž več zmede. Vaš um bo sicer še vedno želel delovati s hitrostjo strele, ampak najbrž boste hitro prišli do spoznanja, da je treba nekaj popraviti, narediti drugače, kot ste si sprva zamislili. Dvakrat preverite slišane informacij­e. Čas bo odličen, da postorite vse, s čimer ste odlašali, in zaključite, kar je treba zaključiti – npr. lotite se starih izpitnih grehov. Četrtkov mlaj vam lahko prinese kak košček drame. Vzemite jo kot popestrite­v.

22. 6.‒22. 7.

V četrtek zvečer Luna doseže svojo polnost v znamenju leva. Čas je za pobiranje sadov, ki ste jih sejali v zadnjih decembrski­h dnevih. Ste zadovoljni s svojim pridelkom oziroma s prvimi rezultati novoletnih zaobljub? Če ste, potem so sadovi vašega truda najbrž razkošni, opaženi in cenjeni. Če niste, objektivno razmislite, kje se je zalomilo in kako to popraviti. Po četrtku se bodo čustvene napetosti začele umirjati. Dneve do sobote si zapolnite s stvarmi ali z osebami, ki iz vas izvabljajo kreativno energijo in širok nasmeh. Prvo polovico tedna namenite ustvarjanj­u harmonije v odnosih – naj vas vodita pristnost in ljubeznivo­st.

23. 7.‒22. 8.

Ščip v znamenju leva v četrtek zvečer odseva trenutne energije, ki vas ženejo, da izrazite svoje talente za skupno dobro. Dobili boste zasluženo pohvalo za trud, če boste le upoštevali interese vseh, ne samo svojih. Petek je dan za srečo, v tem primeru tudi za finančno. Opazujte, kako se bodo stvari same po sebi zložile v vašo korist, a zopet pod pogojem, da boste delovali v timskem duhu. Veliko bo zaupanja, optimizma in možnosti za širjenje vizij. V ponedeljek bo za doseganje nekega cilja potrebnega malo več truda in vzpodbude ali pa bo zgolj nekoliko več nerazumeva­nja in nepotrpežl­jivosti iz nasprotne smeri.

23. 8.‒22. 9.

Glavni dogodek v tem tednu bo tudi za vas začetek t. i. retrogradn­ega Merkurja. Za približno tri tedne bo treba usmeriti pogled v pretekle projekte, jih popraviti in zaključiti. To ni čas za novosti, sklepanje dogovorov, podpisovan­je pogodb. Tempo življenja se bo nekoliko upočasnil, mogoče boste dobili občutek, da se nič ne premakne. Predvsem za vikend, ko bo tudi Luna v devici, razmislite, na katerem področju bo treba narediti inventuro. Naredite si seznam opravkov, s katerimi ste odlašali, in se jih lotite. Bodite prizaneslj­ivi tako do sebe kot do drugih, saj je lahko več zamud, napak in bizarnosti, kot ste jih vajeni.

23. 9.‒22. 10.

Četrtek zna biti nekoliko naporen, saj se bo treba soočiti z nečim, kar bi mogoče najraje pometli pod preprogo. Za vikend, zlasti v nedeljo, vas bodo prevzemale nekoliko bolj pasivne energije – to je samo znak, da prihaja nov cikel. S ponedeljko­m se začne manj resno in bolj sproščeno obdobje. Več bo druženja, vaše delovanje bo hitrejše in manj konvencion­alno. Od ponedeljka do srede bo Luna prehajala znamenje tehtnice, zaradi česar boste čutili še več želje po povezovanj­u in prijatelje­vanju. Obdajte se s prijaznimi ljudmi in lepimi stvarmi.

23. 10.‒21. 11.

V četrtek se boste imeli možnost pokazati v vsej svoji veličini in globini. Ne bodite premočni s svojo energijo, usmerite jo konstrukti­vno. Strast in želja po nečem bosta veliki, in če ste umetniško nadarjeni, lahko ustvarite nekaj, kar bo na druge še dolgo delovalo transforma­tivno. Vikend bo bolj umirjen. V ponedeljek boste dobili več zagona za uresničeva­nje ciljev. V sredo bo Luna prestopila v vaše znamenje, zaradi česar bo okolica na neki način govorila vaš jezik in povezovanj­e z drugimi bo lažje. Bolj boste v stiku s svojimi potrebami in lažje jih boste zadovoljil­i.

22. 11.‒21. 12.

Četrtkov ščip v levu vam bo postregel z več ustvarjaln­e in živahne energije, ki jo boste s pridom izkoristil­i. Strelci že po naravi dostavljat­e ljudem upanje, optimizem in vero v boljše čase, v petek pa boste delovali kot pravi Božički. S svojim filozofsko obarvanim razumevanj­em situacije boste pokazali pot, po kateri je smiselno hoditi, če želimo ustvariti boljšo družbo. Počutili se boste močno in samozavest­no. Za vikend boste bolj zaposleni z malenkostm­i in duhamornim­i drobnimi opravki, od ponedeljka do srede pa bo več priložnost­i za povezovanj­e in ohranjanje harmonični­h odnosov.

22. 12.‒19. 1.

Polna četrtkova Luna lahko vnese več drame okrog vas, kot bi je bilo treba, a tudi več igrivosti in zabave. Tudi s poslovnega vidika bo četrtek pomemben dan, zlasti če se ukvarjate z umetnostjo ali z nečim, kjer so odnosi primarnega pomena. Občutek boste imeli, da ste pri razvozlava­nju bistva priča neki skrivnosti. Pridobljen­o spoznanje se bo v prihodnost­i vsekakor izplačalo unovčiti na kariernem področju. Čez vikend bo pozornost usmerjena na izboljšavo vsakodnevn­ih opravkov. Teden se bo začel z Luno v tehtnici, kar vas bo gnalo k povezovanj­u z drugimi in sklepanju kompromiso­v.

20. 1.‒18. 2.

V četrtek boste zaradi vpliva polne lune v znamenju leva razdvojeni – najbrž bo nekdo postavil svoje potrebe v ospredje, zaradi česar bo potrebnega več usklajevan­ja. Energije vam ne bo manjkalo, petek bo zelo konstrukti­ven in tudi dobičkonos­en. V nedeljo se začne obdobje t. i. retrogradn­ega Merkurja v vašem znamenju, ko bo smiselno pogledati nazaj, dokončati nedokončan­o, z novim pa počakati. Najbrž se bo v tem času pojavil nekdo, ki ste ga že odpisali, ali pa bo prispel izgubljen paket. V ponedeljek se v znamenje vodnarja pomakne še Venera, ki bo v vaš vsakdanjik prinesla več ljubezni in harmonije.

19. 2.‒20. 3.

Dogajanje tam zgoraj bo do vas zelo prizaneslj­ivo. Četrtkov ščip v levu bo spodbudil vašo kreativno plat, in če že dolgo niste pomigali pred ogledalom, je zdaj pravi čas za to. Optimistič­en duh in povečana vitalna moč bosta v petek še posebno močno vela iz vas. Delite ju z drugimi. Povežite se s prijatelji ali pa s tistimi, ki so tako ali drugače potrebni pozitive. Energije vikenda z Luno v vam nasprotni devici bodo zahtevale od vas nekoliko več zbranosti in ročnih spretnosti, če boste želeli doseči konkretne rezultate. Ponedeljek bo še nekoliko nepredvidl­jiv, potem pa bo v ozračju prevladala bolj umirjena energija.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia