Nedeljske Novice

Footgolf je križanec golfa in nogometa

- D. J.

Na golfišču v Bovcu je tekmovala domala vsa smetana s svetovnim prvakom in vodilnim igralcem na svetovni lestvici na čelu ter našimi najboljši igralci. Trije tekmovalni dnevi so prinesli veliko uspeha tudi našim, dosegli so prvo zmago na prestižnih tekmah.

V članski konkurenci je izjemen rezultat dosegel Ptujčan Ian Emeršič z drugim mestom, zaostal je le za zmagovalce­m Jurajem Gubanijem iz Slovaške. Tretje mesto je osvojil svetovni prvak Anglež Ben Clark, ki je v neposredne­m dvoboju premagal našega državnega prvaka, domačina Gaja Rosiča. Med 10 najboljših se je ob Emeršiču in Rosiču na 8. mesto uvrstil še Dejan Novak s Ptuja.

S srebrom v ženski konkurenci se je okitila naša državna prvakinja Nika Gerbec, ki je pristala med dvema Slovakinja­ma, zmagovalko Lucio Čermakovo in tretjeuvrš­čeno Rebeko Režna.

Prvo, zgodovinsk­o zmago za Slovenijo na splošno v tej mladi športni panogi pa je v seniorski konkurenci dosegel član Sport kluba M Nani Franc Matjašič, ki je že prvi dan ugnal vso konkurenco in dosegel celo najboljši rezultat v vseh kategorija­h. Kljub izjemno težkim razmeram zaradi visokih

temperatur je izkoristil izjemno priložnost in s taktično igro v drugem dnevu prišel do sanjskega rezultata in velike zmage. Drugo mesto je osvojil Slovak Branislav Thron, tretji pa je bil Madžar Zolth Lichtner. Domačin Vasja Kovač je osvojil odlično šesto mesto.

V Bovcu so ob mednarodne­m tekmovanju izpeljali tudi slovensko pokalno tekmovanje. Slovenski pokal med članicami je osvojila Nika Gerbec (FG Posočje Bovec), med člani je slavil Ian Emeršič (FG Ptuj), v seniorski konkurenci Nani Franc Matjašič (FG Sport klub M/Olimje).

let je footgolf že v Sloveniji.

 ??  ??
 ?? FOTO: D. V. ?? Pokalni zmagovalci Slovenije 2021: Nani Matjašič, Nika Gerbec in Ian Emeršič
FOTO: D. V. Pokalni zmagovalci Slovenije 2021: Nani Matjašič, Nika Gerbec in Ian Emeršič
 ?? FOTO: FOOTGOLFFR­ENTZY ?? Šport je zaživel tudi v Sloveniji.
FOTO: FOOTGOLFFR­ENTZY Šport je zaživel tudi v Sloveniji.
 ?? FOTO: D. V. ?? Najboljši v Bovcu (z leve) Ben Clarke, Nani Matjašič, Aleks Kravanja – predsednik FG Bovec in organizato­r tekme, Ian Emeršič, Lucia Čermakova, Juraj Gubanij in Matias Perrone
FOTO: D. V. Najboljši v Bovcu (z leve) Ben Clarke, Nani Matjašič, Aleks Kravanja – predsednik FG Bovec in organizato­r tekme, Ian Emeršič, Lucia Čermakova, Juraj Gubanij in Matias Perrone
 ?? FOTO: D. V. ?? Nani Matjašič je dosegel zgodovinsk­o zmago v prestižni seriji FIFG 500.
FOTO: D. V. Nani Matjašič je dosegel zgodovinsk­o zmago v prestižni seriji FIFG 500.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia