Nedeljske Novice

Shagadelič­na mladina

- A. K.

Skupina Joker Out, prejemnica zlate piščali za glasbenega izvajalca leta 2020, predstavlj­a nov videospot in pesem z naslovom A sem ti povedal, ki so jo pred dnevi zaigrali in zapeli tudi na odmevnem koncertu v Postojnski jami. Avtor besedila, glasbe in prvi glas pesmi v slogu hiphopa je Bojan Cvjetićani­n. »Dozorela je šele, ko se je preselila v prostor za vaje in se vpela v aktualen aranžma.

Besedilo je iskreno priznanje ljubezni in brezsramno izkazovanj­e naklonjeno­sti ljubljeni osebi,« je povedal avtor. Kris Guštin, Jan Peteh, Martin Jurkovič in Jure Maček dodajajo, da so z njo odkrili nič manj kot novo glasbeno različico samih sebe. Še bolj intimno, izpovedno in dramatično kot do zdaj, a vseeno pristno shagadelič­no rockovsko, se pravi zelo drzno.

Mlada dama se znajde v ekstazi poželenja.

»Čeprav je pesem zaradi premišljen­ega aranžiranj­a nastajala dolgo, smo vse od začetka, ko nam je Bojan prvič pokazal akustično verzijo, vedeli, da je nekaj posebnega in kako mora zveneti,« so še povedali fantje. Da vse res zveni tako, kot mora, je poskrbel tudi prekaljeni producent Žare Pak, s katerim vroči mladinci ustvarjajo svoj prvi album. Zagotovo bo izšel še letos.

»Videospot nas pelje v fantazijsk­i svet mlade dame, ki se ji pred očmi odvije edinstveno doživetje shagadelic performans­a skladbe skupine Joker Out. Ujeta med stvarnost in domišljijo se v rockovskih ritmih znajde v ekstazi poželenja, dokler ji ta ne izpuhti izpred oči,« je o izdelku povedal zadnje čase eden najbolj iskanih domačih režiserjev Marko Pirc.

 ?? FOTO: ARHIV SKUPINE ?? V glavni vlogi v videospotu se je znašla lepotica Laura Medle.
FOTO: ARHIV SKUPINE V glavni vlogi v videospotu se je znašla lepotica Laura Medle.
 ?? FOTO: TADEJ MAJHENIČ ?? Ljubljansk­a peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro glasbo, njihova priljublje­nost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti tudi na terenu.
FOTO: TADEJ MAJHENIČ Ljubljansk­a peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro glasbo, njihova priljublje­nost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti tudi na terenu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia