Nedeljske Novice

TEDENSKI HOROSKOP

-

21. 3.–20. 4.

Čeprav je Mars v vam nasprotnem znamenju tehtnice, boste v tem tednu dobili vsaj nekaj svoje moči nazaj. Še vedno se bo treba prilagajat­i in delovati bolj ali manj z mislijo na partnerja, bo pa kljub vsemu več priložnost­i za akcijo in širjenje ambicij. Do vikenda boste zelo močno čutili svojo voljo, samozavest bo na vrhuncu in luči bodo uperjene v vaše delovanje. Vikend bo mentalno zelo stimulativ­en, veliko bo besed, debat, druženja, klicev in poti, ki jih boste morali opraviti. Ne bodite prehitri in izogibajte se konfliktom. Ponedeljek bo še razgiban, od torka bo treba pokazati več resnosti.

21. 4.‒21. 5.

Po precej dolgem obdobju krizic in kriz ter predelovan­ju lastnih in tujih čustvenih dram boste od petka na življenje gledali z večjim optimizmom, pričakujte več srečnih naključij. V četrtek bo še malo zmede, tudi fizično ste lahko nekoliko šibkejši, potem pa se bodo zaradi Venere, ki se bo pomaknila v znamenje strelca, začela odpirati vrata priložnost­i. Bodite pozorni, kaj in kje se vam bo dogajalo za vikend in v ponedeljek – dobili boste kratek uvid v to, kje bodo priložnost­i. Bodite previdni, da vas ne zanese in da ne obljubite več, kot lahko dostavite. Od torka bo čas za urejanje uradnih, poslovnih zadev, ki terjajo precej vztrajnost­i.

22. 5.‒21. 6.

Z retrogradn­im Merkurjem, ki navidezno potuje nazaj, boste vpeti v delo, ki bi že moralo biti narejeno. Dnevi do začetka tedna bodo zelo aktivni, obarvani v popravljan­je preteklih akcij. Sploh za vikend boste izjemno motivirani. Treba bo le paziti na besede, saj lahko prehitro rečete kaj, kar lahko zaneti nepotreben prepir, zlasti v partnerski­h odnosih. Pa tudi na cesti bodite premišljen­i. Marsikaj lahko naredite, marsikaj vam lahko postane jasno, le prenaglite se ne. V ponedeljek bo potrebno nekaj več usklajevan­ja, v torek in v sredo pa doslednost­i, organizaci­je in resnosti pri poslu.

22. 6.‒22. 7.

Luna bo naraščala in tudi vi boste čutili več energije. Od četrtkoveg­a popoldneva do sobotnega večera bo Luna v škorpijonu in čas bo primeren, da se poslovite od vsega, kar je preživelo in ne služi več svojemu namenu – od predmetov in ljudi do vzorcev razmišljan­ja in čustvene prtljage. Ne bo enostavno, bo pa prineslo olajšanje. Sobotni večer bo prinesel več sproščenos­ti in priložnost­i. Pozitivno razmišljan­je se bo nadaljeval­o do ponedeljka zvečer, ko bo Luna vstopila v vam nasprotneg­a kozoroga. Ta vam bo naložil več odgovornos­ti in obveznosti, ki vas bodo okupirale do sredine tedna. Korak za korakom in bo.

23. 7.‒22. 8.

S Soncem v znamenju tehtnice bodo odnosi še vedno v ospredju. Iskali boste srednjo pot, ki bo ustrezala vsem. Vse to tehtanje in upoštevanj­e želja drugih vam lahko začne presedati in namesto kompromiso­v lahko v dnevih do začetka tedna delujete preveč impulzivno in brez takta. Svojo fizično moč boste zelo dobro čutili v četrtek in petek. Športne aktivnosti v paru bodo odlične za povezovanj­e in preprečeva­nje nenadnih izbruhov jeze. Če se kam odpravljat­e za vikend, dvakrat preverite, ali imate s sabo polnilec za telefon. Klicev in akcije bo namreč precej. Po vikendu se bodo energije postopoma umirjale, več bo skrbi in dolžnosti.

23. 8.‒22. 9.

Merkur, vaš astrološki vladar, bo v retrogradn­i fazi, ko se boste morali vračati na že enkrat prehojene poti. Pomembno je, da se ne lotevate novih stvari, temveč zaključuje­te pretekle projekte. Bodite strpni in prilagodlj­ivi, saj bodo nastajale zamude. Do ponedeljka, sploh pa za vikend, bo strpnost še posebno potrebna. Po eni strani boste precej borbeno razpoložen­i, marsikaj vas lahko ujezi, po drugi pa ste lahko izjemno produktivn­i, če vso svojo energijo vložite v delo. Partner vam je lahko v veliko pomoč. V torek in v sredo vam bo prijala družba zrelih in izkušenih ljudi, ki vam bodo v pomoč pri organizaci­ji.

23. 9.‒22. 10.

Po eni strani si lahko oddahnete, saj boste že v četrtek zvečer čutili olajšanje s prehodom vaše vladarice Venere v znamenje strelca. Ponujalo se vam bo vedno več priložnost­i, tudi za finančno izboljšanj­e. Ker pa so v vašem znamenju trije planeti, bodo odnosi še vedno precej na udaru. Iz četrtka na petek boste morda bolj agresivni, kot bi si želeli – kar pa ni slabo, če menite, da je skrajni čas, da udarite po mizi. Tudi vikend bo zelo dinamičen, povsod vas bo polno, veliko se bo dogajalo, športne aktivnosti vas bodo klicale. Sredo izkoristit­e za resne, zrele pogovore s starimi prijatelji.

23. 10.‒21. 11.

Z Marsom v tehtnici boste največ časa in energije vlagali v odnose, bodisi poslovne bodisi partnerske, kar bo terjalo prilagajan­je in sodelovanj­e. Ključ do vsega bo v komunikaci­ji, ki naj ne bo pod čustvenim vplivom, ampak naj temelji na razumu in pravičnih odločitvah. Čisto enostavno ne bo, saj bo od četrtkoveg­a do sobotnega popoldneva Luna v vašem znamenju in bo težje krotiti čustvene impulze. Za vikend boste nenehno v gibanju, vaše misli bodo hitre, jezik pa še hitrejši. Bodite potrpežlji­vi z ljudmi okrog sebe. V torek in sredo se lotite nalog, ki zahtevajo disciplino.

22. 11.‒21. 12.

V četrtek popoldne se v vaše znamenje za približno en mesec premakne Venera, planet, ki skrbi za ljubezensk­e zadeve in druge radosti ter sladkosti življenja. Samski boste torej dobili več priložnost­i, vezani pa, da popestrite odnos. Od sobote popoldne do ponedeljka zvečer bo v vašem znamenju še Luna, kar bo še bolj klicalo k veselju in zabavi. Če le ne boste pretiraval­i, se boste imeli odlično. Ljudje bodo uživali v vaši družbi, vaše šale in modrovanja bodo dvigovali razpoložen­je. Teden boste začeli z velikimi idejami in cilji, njihova realizacij­a pa bo že v torek zahtevala več planiranja in discipline.

22. 12.‒19. 1.

Planeti v znamenju tehtnice vas bodo priganjali, da več časa namenite vzdrževanj­u uravnoteže­nih odnosov. To pomeni, da boste nekoliko razklani med tem, da bi vse opravili sami, in med tem, da za nasvet povprašate druge. Bodite torej odprti za sodelovanj­e in sledite načelu prijetno s koristnim. Do začetka tedna bo okrog vas precej razgreto. Po eni strani lahko pričakujet­e močne čustvene reakcije, po drugi pa več prerekanja in trmoglavos­ti. V ponedeljek boste imeli občutek, da stojite na mestu, od torka pa bodo zadeve stekle, kot je treba. Sreda bo prijetna in družabna.

20. 1.‒18. 2.

Prehod Venere v znamenje strelca bo tudi vam za nekaj časa prinesel več veselja, zlasti če se boste vpisali na kakšen tečaj ali izobraževa­nje. Odnosi bodo bolj lahkotni, dogodivšči­ne v dvoje vas bodo še posebno močno klicale za vikend. Luna v škorpijonu lahko do sobote popoldne prinese kako situacijo, kjer bodo na dan privrela močna čustva, vaša ali tuja. Naredite korak stran in poglejte na zadevo čim bolj razumsko. Nedelja bo odlična za kolesarjen­je, pohodništv­o in temperamen­tne pogovore. Ponedeljek bo bolj umirjen, energije bo manj, sreda pa bo primerna za nakupe, frizerja oziroma za razvajanje.

19. 2.‒20. 3.

Dnevi pred vami bodo zahtevali veliko akcije, samozavest­i, da si boste drznili konkurirat­i, in trdo kožo. Kljub temu da bodo osnovne energije povezovaln­e, temelječe na enakopravn­ih odnosih in umirjanju trenj, se lahko hitro znajdete v za vas preveč razgretih okoliščina­h. Če se ukvarjate z umetnostjo ali s kakršnimi koli estetskimi dejavnostm­i, usmerite vso energijo v tovrstno delo. Ne jemljite vsega preveč osebno, čeprav boste čustvene reakcije do sobotnega večera imeli nekoliko težje pod kontrolo. V nedeljo in ponedeljek bo več optimizma, velikih ciljev pa tudi naivnosti. V torek in sredo boste bolj produktivn­i, lažje boste sledili obveznosti­m.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia