Nedeljske Novice

Posneli pravo poročno polko

Razmeroma mlad ansambel iz Savinjske doline s preprostim imenom Slovenski p'jebi v teh dneh predstavlj­a svoj prvi videospot

- PIŠE: MOJCA MAROT

Približno dve leti in pol so na sceni Slovenski p'jebi, štirje mladi glasbeniki iz Žalca in okolice. Sonce sreče pa je naslov njihove nove polke, za katero so posneli tudi videospot. Glasbo in aranžma je ustvaril njihov mentor Dejan Mastnak, besedilo pa Damjan Pasarič, bolj znan kot harmonikar in vodja Ansambla Eurokvinte­t in obenem odličen tekstopise­c, ki je bil že večkrat nagrajen na festivalih.

Fantje so za polko, ki je še posebno primerna za poroke, posneli tudi prvi videospot, ki je zanimiv še zato, ker so ga ustvarili na čisto pravi poroki Mateje in Tomaža Škaferja. Kar pomeni, da jim ni bilo treba iskati drugih akterjev. »Mladoporoč­encema smo še posebno hvaležni in jima želimo vse najlepše na njuni skupni poti in, seveda, da bi jima vedno sijalo sonce sreče,« pravijo fantje iz Savinjske doline, ki so se odločili, da bodo na narodno-zabavni sceni delovali pod imenom Slovenski p'jebi in si poskušali pridobiti čim širši krog poslušalce­v.

»Narodno-zabavna glasba nam je blizu, spremlja nas že vrsto let, veliko ljudi rado posluša domače viže, zato odločitev da se tudi mi podamo na to pot, ni bila težka,« pravijo člani ansambla: klarinetis­t Niko Škafer, harmonikar in klaviaturi­st Aleksander Bobovnik, kitarist Gregor Kovačič in bas kitarist in baritonist Domen Lukman.

Seveda vsi tudi pojejo. Pripravlja­jo izdajo zgoščenke, ki je trenutno v fazi oblikovanj­a. V studiu Lugoton so pri mojstru Bojanu Lugariču posneli že 10 lastnih skladb, za vse je melodijo in aranžmaje napisal njihov mentor Dejan Mastnak. Pod večino besedil je podpisan Damjan Pasarič, eno je ustvaril njihov član Domen Lukman. Nekaj skladb je že objavljeni­h na njihovi facebook strani, denimo valček Vse najboljše Slovenija, ki je posvečen naši domovini, pa tudi valček Mamina ljubezen, nekaj jih je tudi na portalu youtube. Večino pa hranijo za zgoščenko, ki bo njihova prva, zato jo še težje pričakujej­o. Decembra 2019 jim je še uspelo prirediti prvi samostojni koncert, na katerem so zaigrali tudi venček Avsenikovi­h, nato pa jim je epidemija koronaviru­sa kot drugim onemogočil­a delo, številni nastopi so odpadli. A to Slovenskim p'jebom ni vzelo poguma in zagona, da ne bi ustvarjali naprej. Ne nazadnje vse enkrat mine in tudi koronaobdo­bje se bo enkrat končalo. In takrat bo spet za vse in vsem sijalo sonce.

 ?? ?? Slovenski p'jebi v pričakovan­ju izida svoje prve zgoščenke
Slovenski p'jebi v pričakovan­ju izida svoje prve zgoščenke
 ?? FOTOGRAFIJ­I: FACEBOOK ?? Lani so se spet zbrali v studiu Lugoton pri mojstru Bojanu Lugariču, kjer so posneli 10 skladb.
FOTOGRAFIJ­I: FACEBOOK Lani so se spet zbrali v studiu Lugoton pri mojstru Bojanu Lugariču, kjer so posneli 10 skladb.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia