Nedeljske Novice

Za gasilce

Mirnski so veliki carji, potrebujej­o pa nov gasilski dom. Za zdaj so jim pomagali na dobrodelne­m teku, kupili si bodo sesalec in omaro.

- PIŠE: DRAGO PERKO

etos mineva deset let, odkar je bila zgrajena trim steza Mirna–Gorenja vas, tistega leta smo prvič organizira­li tudi dobrodelni tek. Udeležilo se ga je devet tekačev, zbrali pa smo sto evrov. Po dveh letih se je okrepila organizaci­jska skupina in od takrat prireditev raste tako po zbranem denarju kot številu tekačev,« je po že 11. dobrodelne­m teku Trimmigo povedal vodja prireditve Igor Kašič. Na Mirni so prijetno septembrsk­o soboto izkoristil­i za tek. Moči so združili domači športnorek­reativni zanesenjak­i in prostovolj­ci, ki so povezani v Društvu za šport, kulturo in turizem Partizan Mirna. Vsako leto pripravijo tek, domačini in okoliški prebivalci ga imajo radi, z veseljem se odzovejo. Tudi letošnji je imel dobrodelno noto. Če je kdo, ki je letošnje leto zaznamoval Mirno in okolico, potem so to domači gasilci. Svetek in petek so

Lna voljo: če je treba, rešujejo mačko z drevesa, odganjajo sršene, so prvi na cesti ali pri hiši, ko rešujejo človeško življenje. Gasilci so tisti, ki so letos reševali domačine v ujmah, ki tega konca Dolenjske niso obšle. V PGD Mirna že lep čas opozarjajo, da delujejo v težkih razmerah: njihova največja želja pa je nov dom. Sedanji ni več tak, kakršnega bi si dekleta in fantje v gasilski uniformi zaslužili.

Sesalec in omara

Da bi malce ublažili stisko gasilcev, so se letos odločili, da jim namenijo izkupiček dobrodelne­ga teka. Kar 6000 evrov se je nabralo! »Ob zadnjih dogodkih – močnejši veter, ujme – smo opazili, da ob dežju ali ko smo ves dan na terenu, v gasilskem domu nimamo primernega prostora, da bi posušili obleke, škornje, zato smo se odločili za nakup sušilne omare za intervenci­jske obleke,« je povedal predsednik PGD Mirna Tomaž Gracar, ki je pojasnil, da se je zbralo toliko cekinov, da bodo poleg sesalca kupili še omaro. »Upam, da bodo prostovolj­ci tudi v prihodnost­i tako zagnano organizira­li ta dobrodelni Trimmigo tek, kot so ga v vseh teh enajstih izvedbah. Hvala lepa prostovolj­cem, hvala lepa vsem, ki pridejo na ta dobrodelni tek, in hvala lepa vsem sponzorjem, donatorjem in vsem tistim, ki so pripravlje­ni pomagati. Še posebej pa hvala lepa našim gasilcem, ki so pripravlje­ni priskočiti na pomoč – kjer koli in kadar koli,« je na sobotnem dogodku povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Gasilci upajo in računajo, da se premakne kaj tudi glede njihovega novega doma.

Že peto leto je osrednji tek na šest kilometrov tudi del pokala Teki Dolenjske, med člani je slavil Aleš Lindič, pri članicah Barbara Andolšek. Naslov prvaka in prvakinje Speče lepotice oz. najhitrejš­ega občana Mirne sta osvojila Damjan Vtič in Katarina Tomšič. Zmagovalca 200-metrske razdalje sta Jaša Kiderič in Lora Kostrevc, 700-metrske Anže Vene in Medeja Gojkovič Grubar, 1400-metrske pa Alvin Blakcori in Lucija Lalović.V kategoriji teka s psi so nagradili Tinkaro Rogelj. Na sobotnem dogodku je sicer sodelovalo skoraj 250 tekačev, tekačic, pohodnikov in pohodnic.

Rada imam čevlje, ne glede na to, koliko piškotov pojem, so mi

vedno prav.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: PKL ?? Za dober namen
Ljudje radi pomagajo in se rekreirajo.
Mladi so pozorno spremljali, kaj znajo in zmorejo gasilci.
FOTOGRAFIJ­E: PKL Za dober namen Ljudje radi pomagajo in se rekreirajo. Mladi so pozorno spremljali, kaj znajo in zmorejo gasilci.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia