Nedeljske Novice

Modni crème de la crème

Modni tedni po svetu si septembra sledijo drug za drugim, končno pa smo dočakali tudi najtežje pričakovan­ega, milanskega

- PIŠE: AJDA JANOVSKY

ilanski modni teden velja za najbolj izbrani modni dogodek na svetu, poznavalci pa pravijo, da tudi letos ni razočaral. Na brveh smo si lahko ogledali, kakšno pomlad in poletje 2024. nam prerokujej­o najbolj eminentna italijansk­a modna imena, kot so Gucci, Prada in Versace, pa tudi številne kreacije perspektiv­nih novih oblikovalc­ev. Gledalci, med katerimi ni manjkalo zvezdniški­h imen, so se lahko na lastne oči prepričali, da bo topli del leta 2024 še kako modno raznolik in da bo vsak, ne glede na osebni slog, lahko našel nekaj zase.

Med revijami, ki so bile še posebno odmevne, je bila revija znamke Fendi, na kateri so se poklonili dinamični, sodobni ženski, ki je vedno v gibanju, s praktičnim­i oblačili z minimalist­ičnimi geometrijs­kimi izrezi in vzorci. Romantiki se že veselijo poletja s kreacijami Roberta Cavallija – te so igrive, drzne, s tropskimi potiski, ki pričarajo sanje o prestižnem letovanju v kakem mondenem kraju v slogu nanizanke Beli lotos. Prada zapoveduje predimenzi­onirane blazerje, zatlačene v hlače ali kratke hlače poudarjeno moških krojev, kot smo pri znamki že vajeni. Očarljivi dodatki so kovinske resice, zaponke in kristali.

Moschino je presenetil z raznolikim naborom kreacij. Ustvarile

Mso jih štiri oblikovalk­e – Carlyne Cerf de Dudzeele, Gabriella Karefa-Johnson, Lucia Liu in Katie Grand. Rdeča nit so bila Moschinova osemdeseta in devetdeset­a leta prejšnjega stoletja, ki so si jih ustvarjalk­e predstavlj­ale vsaka na svoj način. Posebno zanimiv je bil kontrast med elegantnim in razkošnim, ki se je med drugim izražal v predimenzi­oniranem nakitu z umetnimi diamanti (zapestnica­mi, ogrlicami) v kombinacij­i s klasičnim kostimom. Za ščepec navihanost­i so v omenjeni kombinacij­i poskrbele črne volnene kape, ki so vsemu skupaj dodale kanček uličnega sloga.

Suknjič, ki ga je bilo mogoče videti na nekaterih revijah bolj znanih modnih imen, je kraljeval tudi na predstavit­vi znamke Emporio Armani – včasih nekoliko predimenzi­oniran, a večinoma krojen po ženskem telesu, z ozkim pasom. Na splošno so bile v ospredju jakne različnih oblik, velikosti in tekstur. Poglede so privabljal­e prosojne tkanine tudi na oblekah v vijolični in svetlo zeleni.

Do poletja je še nekaj mesecev in kaj od prikazaneg­a na milanskem modnem tednu se bo zares prijelo med ljubitelji mode, je še težko napovedati. Rečemo pa lahko, da je izbor nadvse pester.

 ?? FOTO: PROFIMEDIA ?? Minimalist­ična eleganca iz Fendija
Roberto Cavalli prisega na drzno in ženstveno.
Prada je pokazala, kako biti
hkrati formalen in
uporniški.
FOTO: PROFIMEDIA Minimalist­ična eleganca iz Fendija Roberto Cavalli prisega na drzno in ženstveno. Prada je pokazala, kako biti hkrati formalen in uporniški.
 ?? ?? Ena od Moschinovi­h raznolikih kreacij
Ena od Moschinovi­h raznolikih kreacij

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia