Nedeljske Novice

Ki grejejo

Še en kos, ki združuje udobje, funkcional­nost in odličen videz

- PIŠE: DAŠA MAVRIČ

den najbolj ljubkih in modnih materialov te zime je zagotovo ovčje krzno oziroma njegova imitacija. V modnem svetu je znan pod imenom teddy, saj smo v njem videti kot prikupni medvedki, najpogoste­je je uporabljen na jaknah in plaščih, lahko pa si ga omislite tudi kot pulover.

Prvi zametki teddy plaščev so se zgodili leta 2013, ko so mehkejšo različico tega modnega kosa na modno brv poslali pri Max Mari. Takoj je bil občudovan, še večji uspeh pa je požel pet let pozneje, ko so ga pri italijansk­i modni hiši obudili v različici iz volne in svile. Poleg Max Mare jih v kolekcije vključujej­o tudi druge znamke višjega cenovnega razreda, kot na primer Anthropolo­gie in Roberto Cavalli, a na veliko srečo je pestra ponudba na voljo tudi pri cenovno dostopnejš­ih znamkah. Dražje ali dostopnejš­e različice, prav

Evse so že osvojile modne vplivnice. Mrzle dni v njih preživijo Julia Roberts, Rosie Huntington-Whiteley, Blake Livley, Katie Holmes in mnoge druge zvezdnice, tudi tiste, ki svoje stilske kombinacij­e delijo na instagramu.

Zadnje tri sezone pa so teddy plaščki sestavljen­i iz bombaža, poliestra in akrila in tako spominjajo na ovčje krzno. Ponujajo toplino, udobje, povrhu pa so še izjemno modni, ta kos lahko vključimo v različne kombinacij­e. Ležeren videz ustvarimo, če ga nadenemo čez trenirko, v mesto se odpravimo v kombinacij­i s kavbojkami, v črnem teddy plaščku pa se lahko odpravimo tudi na večerjo. Tako rekoč vsi modeli so oversized in s tem še ena hvalnica udobju.

Prejšnjo sezono so bili teddy plašči v klasičnih krojih, letos pa pritegnejo svetli modeli jaken, ki imajo na robu rokavov usnje. V pestri ponudbi prevladuje bež barva, izjemno uporabne pa so tudi črne različice.

Kos že sam po sebi naredi močan vtis in pri kombiniran­ju ni treba dodajati vpadljivih dodatkov. Za večerne izhode pa modne vplivnice nosijo teddy plaščke na oprijete, svilene obleke in čevlje z nizko peto v špico.

Začetnica androgine mode, sofisticir­anega minimalizm­a in oblikovalk­a številnih brezčasnih kreacij Phoebe Philo se po štirih letih premora vrača s svojo lastno znamko. V njej nadaljuje vizijo, po kateri je zaslovela z znamkami, za katere je dolga leta ustvarjala. Zaslovela je v modni hiši Chloe, potem pa pri znamki Celine postala to, kar je bil Karl Lagerfeld za Chanel, Tom Ford za Gucci in John Galliano za Dior. Leta 2018 je ustvarila zadnjo revijo za Celine in modni svet je bil ob njeni odločitvi v šoku. Zdaj se vrača in ljubitelji njene estetike pravijo, da tihi luksuz še nikoli ni bil videti tako dobro, kot ga prikazuje britanska oblikovalk­a, ki ve, kako poudariti žensko prefinjeno­st. Kolekcijo sestavljaj­o umirjeni kosi, ki najbolj prepričajo s kompleksni­mi kroji, nevpadljiv­imi, a še kako učinkoviti­mi detajli in v nevtralnih barvah. Phoebe Philo se je na sceno vrnila povsem tiho, na instagramu se recimo sploh ni oglasila, kolekcija pa je skorajda že povsem razprodana.

Beyoncé je po izjemno uspešni turneji Renaissanc­e izdala svoj parfum Cé Noir, za katerega že zbira prednaroči­la, prodajati pa ga bodo začeli v tem mesecu. »Končno je tu, po letih dela. Želela sem čist vonj, ki pa ima nekaj intimnosti. Dišavo sem nosila na več nastopih,« je povedala Beyoncé. Stekleničk­a za parfum je povsem v stilu slavne pevke, impresivna, in je tako tudi del zbirateljs­kega nabora ljubitelje­v parfumov. Pri ustvarjanj­u parfuma je bila pevka močno vpeta, končni rezultat pa je nastal v Franciji. Združuje cvetlične in gurmanske vonjave, z njim pa lahko oboževalci spoznajo, kaj je r'n'b divi všeč. Dišava Queen B združuje vonj klementin, meda, vrtnice in zlatega jantarja. Cena pa je 160 dolarjev in po mnenju številnih je Beyoncé s ceno nekoliko pretiraval­a. Ali je to res ali ne, pa bo tako ali tako pokazala uspešnost prodaje.

21. 3.–20. 4.

V četrtek in petek boste že čutili za odtenek lažjo energijo. Vaše razmišljan­je bo dobilo širino in več optimizma. Pa vendar je ta konec tedna čas pomembnega preboja za ovne. Pazite se le kakšne jeze, presežek energije poskušajte konstrukti­vno porabiti. Mlaj v ponedeljek v znamenju škorpijona za vas napoveduje nove priložnost­i in začetke na področju skupnih virov in sodelovanj­a z drugimi. Prav tako je dobra priložnost za delo na sebi, za odkrivanje in zdravljenj­e tistih notranjih skritih kotičkov, ki vam občasno prinašajo nelagodje in strahove.

21. 4.‒21. 5. Že konec tedna boste čutili več nemira in potrebo po tem, da se osvobodite določenih vezi. To ni ravno nov občutek, ampak zelo velika verjetnost je, da bo v teh dneh prišlo do vrhunca in preboja. Morda najprej predvsem notranjega. Začutili boste, da tako ne gre naprej in da potrebujet­e spremembo. Ponedeljko­v mlaj v znamenju škorpijona bikom prinaša nove sveže začetke na področju vaših odnosov in povezovanj z drugimi. Trdno boste pripravlje­ni na novo začeti, čutili boste večjo vztrajnost in notranji občutek bo, da je vse mogoče, če le vložite dovolj truda.

22. 5.‒21. 6.

Ste v obdobju, ko je več pozornosti na vašem delu in pa tudi vaši vsakodnevn­i rutini ter zdravju. Ponedeljko­v mlaj v znamenju škorpijona odpira za vas energijo novega začetka na teh področjih, če razmišljat­e o nekem novem projektu, v katerega bo treba vložiti veliko truda, je zdaj pravi trenutek, da začnete. Vztrajnost­i, osredotoče­nosti in zagona bo zelo veliko. Usmerjeni boste tudi v odnose, čutili boste več optimizma in pa tudi navdiha. Pazite se le prevelikeg­a prilagajan­ja, ki vas lahko sčasoma pripelje do nezadovolj­stva.

22. 6.‒22. 7.

Konec tedna bi bilo pametno preživeti čim bolj v miru, ker bo tudi na splošno energije manj, vendar bo v zraku veliko hektične in stresne energije. Morda vam bodo živčke kravžljali otroci in vam prekrižali natančne načrte. Posvetite se kreativnos­ti in bodite pozorni na zanimive preboje. Mlaj v ponedeljek v znamenju škorpijona se za vas dovrši na področju ustvarjaln­osti, otrok, veselja in ljubezni. Močno in tudi čustveno boste vpleteni v te tematike. Česar koli se boste lotili, bo prisotno tudi veliko strasti.

 ?? ?? Videz medvedka lahko ustvarite tudi s puloverjem.
Chrissy Teigen v živahnem zelenem plaščku
Letos so modni teddy plašči z usnjenimi dodatki.
Videz medvedka lahko ustvarite tudi s puloverjem. Chrissy Teigen v živahnem zelenem plaščku Letos so modni teddy plašči z usnjenimi dodatki.
 ?? ?? Najbolj uporaben je v bež barvi.
Najbolj uporaben je v bež barvi.
 ?? ??
 ?? ?? Znotraj mehko, od zunaj varovalno
Znotraj mehko, od zunaj varovalno
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia