Nedeljski Dnevnik

Iz starega časopisa

-

Celjani na Koroškem Povožen Cepljenje proti kozam Boštjan Istenič Trije konj ukradeni na Kočevskem

V noči od 18. na 19. maja so bili v vasi Svetli potok, občina Koprivnik v kočevskem srezu, ukradeni trije konji. Konj, ki je last Karla Kumpa, je rjav z belo liso na glavi, 6 let star. Istotako je rjav konj Rudolfa Stalzerja, star 12 let. Konj Andreja Grila pa je lisičje barve in star 6 let. Prizadeti posestniki naprošajo vse čitatelje, da takoj prijavijo varnostnim organom, ako kje opazijo sumljive prodajalce opisanih konj.

Mestno avtobusno podjetje v Celju je priredilo v nedeljo zgodaj zjutraj poskušno vožnjo z novim, modernim, 42-sedežnim avtobusom znamke Krupp z Dieslovim motorjem. Poskušne vožnje, ki je sijajno uspela, so se udeležili zastopniki avtobusneg­a podjetja in mestne občine, zastopniki tiska in drugi Celjani.

Udeleženci so se peljali skozi Domžale in Kranj na Brezje, dalje na Jesenice in v Kranjsko goro, čez Podkorensk­o sedlo v Beljak, ob Vrbskem jezeru v Celovec in Gospo sveto ter skozi Velikovec, Labud in Dravograd zopet v Celje. Imeli so tudi priliko primerjati asfaltiran­e ceste na Koroškem z našimi mizernimi cestami.

Neki kolesar je povozil v bližini Feličeve gostilne na Teznem 25-letnega črkoslikar­ja Jožefa Gabra iz Studencev, ki so ga v resnem stanju s razbito čeljustjo in zobovjem pripeljali v bolnišnico.

Obvezno javno cepljenje proti kozam je končano. Zamudniki lahko prineso necepljene otroke še k naknadnemu cepljenju, ki bo ta teden vsakokrat ob pregledu že cepljenih otrok.

Razpored pregledov in naknadnega cepljenja je razviden z lepakov na vseh občinskih deskah, cerkvah, šolah in drugih običajnih mestih. Ponovno opozarjamo, da je opustitev cepljenja brez zdravniško utemeljene­ga razloga kazniva po zakonu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia