Nedeljski Dnevnik

Pompozni šov o nesmrtni skupini

Zgodba o Freddieju Mercuryju in skupini Queen ter njenem strmem vzponu na svetovni glasbeni sceni

-

Miki Vlahovič je glasbenik, ki ga večina Slovencev pozna kot člana skupine Victory. Toda Miki se je že pred časom podal na samostojno glasbeno pot in je trenutno v precej kreativnem obdobju, saj pripravlja novo pesem z videospoto­m. Glede na to, da je glasbenik, si zelo rad ogleda tudi filme z glasbeno tematiko, še zlasti če so podprti z resnično zgodbo. »Filma Zvezda je rojena, v katerem je nastopila Lady Gaga, in Bohemian Rhapsody sta res dobra filma. Toda na Queene me veže posebna vez, saj smo z bendom veliko preigraval­i njihove komade, zato sem ob gledanju tega filma čutil nostalgijo in podoživel polno nekih trenutkov, ki smo jih preživeli na odru. Obenem pa je pesem Show must go on pesem, s katero sem nekdaj osvajal tudi svojo ženo,« je izdal nekaj zanimivost­i Miki Vlahovič.

Bohemian Rhapsody je drama, ki govori o Freddieju Mercuryju in skupini Queen ter njenem strmem vzponu na svetovni glasbeni sceni. V njej spoznamo najbolj popularne pesmi skupine in kako so nastajale, obdobje, ko je življenjsk­i slog frontmana skupine Freddieja Mercuryja ušel z vajeti, na koncu pa se soočimo še z njegovo smrtonosno boleznijo in obenem združitvij­o Queenov na dan največjega dobrodelne­ga koncerta vseh časov Live Aid.

»To je film o skupini, ki je postala nesmrtna. Ki pokaže tudi drugo plat medalje njihovega življenja, čeprav je še vedno ostalo veliko stvari nepovedani­h. Dobra slika, dober zvok in še resnična zgodba so glavni atributi filma, in čeprav gledalci vemo, da Freddie umre, je sporočilo jasno. Show must go on, šov se mora nadaljevat­i,« je dejal Miki, ki ga je predvsem prevzel tisti del filma, ko oče ponovno prizna Freddieja, Queeni pa na svojem zadnjem koncertu resnično naredijo maksimum. Prizori z Live Aidom so namreč prepričlji­vo epski. Glavno vlogo Freddieja je v filmu odigral Rami Malek, številni kritiki so se strinjali, da izžareva čisto Mercuryjev­o energijo, za kar je bil nagrajen tudi z oskarjem za glavno moško vlogo. »Velika, pompozna, napol resnična biografija v hollywoods­kem slogu,« je o filmu zapisal Mick LaSalle v San Francisco Chronicle.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia