Nedeljski Dnevnik

Momo, protistres­na pisarniška činčila

- Vesna Levičnik

Momo je dobro leto dni stara činčila, ki je po spletu okoliščin pristala v pisarni mladih kreativcev. Sprva je živel v manjši garsonjeri, kjer je delal družbo mlademu računalniš­kemu navdušencu. Ko se je k njemu preselilo dolgonogo dekle s svojo mačko, pa so se stvari za Moma precej zapletle. Zavoljo miru je svoj novi dom našel v prostorni pisarni, kjer mu ne manjka družabnega življenja. Morda je imel sprva težave le z jutranjim obredom, saj se delo za zaposlene začne malo po deseti uri. Kljub vsem je Momo postal ljubljenče­k celotnega kolektiva, ki poskrbi, da mu ničesar ne manjka. Predvsem ljubezni in pozornosti. Njegov razkošni kožuh je idealen za crkljanje. Člani ekipe si ga pogosto podajajo iz rok v roke, saj njegova mehkoba deluje protistres­no, ko lovijo roke za oddajo projektov.

Momo obožuje skupne zajtrke, kar nekaj ljudi v pisarni pa je navadil, da se mu pridružijo pri jutranjem obroku. In medtem ko si ekipa privošči lasten zajtrk, njemu najbolj dišijo visokokako­vostni peleti ali semenska mešanica, ki vsebuje vse potrebne hranilne snovi v pravilnem ravnovesju. Čeprav bi si za zajtrk rad postregel s sladkimi koruznimi kosmiči, ki jih fantje prelijejo z jogurtom, ali pa slane arašide, teh ne sme.

Medtem ko ekipa ustvarja in gara, si Momo rad vzame odmor za počitek. V ta namen so mu v kotu pripravili ogromno kletko z nekaj policami in igralnimi elementi, s katerimi se zaposli. Prav posebno skrb pa so namenili činčilini hiški znotraj kletke, ki jo tudi redno čistijo. Kot tudi poskrbijo, da ima vedno na voljo sveže seno in vodo.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia