Nedeljski Dnevnik

Jodie Foster – ekskluzivn­o

-

Pred 30 leti je bil eden bolj dejavnih novinarjev pri Nedeljskem dnevniku Mark Strelec, ki je poročal iz ZDA, natančneje iz Hollywooda, kjer je imel prijatelje med najvišje rangiranim­i zvezdniki in zvezdnicam­i. Pred skoraj točno 30 leti, 28. novembra 1993, je naš časopis objavil pogovor z eno najslavnej­ših igralk v zgodovini Hollywooda, legendarno Jodie Foster,

pod katerega se je podpisal Mark Strelec. Intervju so atraktivno naslovili Ženska je ženska. Šlo je za pogovor o ženskah v sodobnem filmu in naj kar takoj povemo, da Jodie Foster novinarju, ki se je z njo pogovarjal na kosilu v hotelu Bel-Air v Los Angelesu, ni izdala tega, kar zdaj vemo vsi: da je lezbijka. Očitno čas še ni bil pravi ali pa si s Strelcem nista bila dovolj blizu. Oboje je mogoče, je pa dejstvo, da je Jodie Foster takrat že začela živeti s Cydney Bernard, s katero imata dva otroka in sta bili skupaj do leta 2008.

Smo pa izvedeli, da slavni igralki ni všeč film Prvinski nagon,

ki je bil takrat zelo popularen, tudi zato, ker je Sharon Stone

med zaslišanje­m na policiji prekrižala noge in so se potem vsi spraševali, ali je imela oblečene spodnje hlačke ali ne. »Film Basic Instinct žensko telo še posebej izkorišča, prav tako nepravilno označuje ženski značaj,« je povedala igralka in pozvala k bojkotu filma. Bolj ji je bil všeč film Thelma in Louise.

Naj še ugotovimo, da je imel Nedeljski dnevnik za tiste čase kar nekaj denarja tudi za nepredvide­ne novinarske stroške. Kosilo v razkošni restavraci­ji hotela Bel-Air, kjer sta se menila Strelec in Fosterjeva, stane okoli 300 evrov za dve osebi, če seveda ne pijete vina, kar stvar lahko zelo podraži. Očitno pa naši časopisni hiši ni bilo treba plačati fotografa, saj s kosila med Markom Strelcem in Jodie Foster, presenetlj­ivo, ni bilo nobene fotografij­e.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia