Nedeljski Dnevnik

Iz starega časopisa

Boštjan Istenič

-

Kaj je meni »Žena in dom«?

To vprašanje je stavila založba revije »Žena in dom« svojim številnim naročnicam. S tem hoče doseči, da naročnice razmišljaj­o, kaj jim je, kaj jim nudi in kakšne koristi imajo od »Žene in doma«. Da pa naročnice ne bodo zastonj ugibale o tem vprašanju, je »Žena in dom« sklenila, da dobi vsaka naročnica, ki bo dobro ali slabo odgovorila, ki bo hvalila ali grajala »Ženo in dom«, kot darilo za svoj trud lepo knjigo »Sreča je v tebi«, ki stane 50 Din. Poleg tega pa bo založba nagradila 40 do 50 originalni­h odgovorov z dragocenim­i nagradami v vrednosti nad 12.000 Din. Za najboljši odgovor pa je določena krasna spalnica za 18.000 Din. Seveda dela naročnicam tole vprašanje mnogo preglavic. Vse premišljuj­ejo, kako bi odgovorile, da bi bile deležne glavnih nagrad. Veliko jih je, ki bi rade dobile lepo spalnico iz afriške breze, še več bi se jih rado peljalo v Benetke, zopet druge bi rade dobile fotoaparat, jedilni servis za 12 oseb, razne konzerve itd. Druge pa so kar zadovoljne s knjigo »Sreča je v tebi«, za katero vedo, da jo bodo dobile.

Mraz in praznovanj­e

Po dvodnevnem snežnem metežu je nastopil hud mraz, ki je dosegel –20 stopinj C. Od hude zime si je obetalo naše delavstvo več posla, pa menda se je varalo tudi v tem, kajti za ponedeljek je napovedano spet praznovanj­e. Praznovalo se bo drugi teden, torej zopet dva dni, ponedeljek in sobota. Siromaki se hude zime boje, ker nimajo ne kuriva, ne tople obleke, delavci pa so se zime veselili z upanjem na večji zaslužek, letos pa so udarjeni oboji.

Težave s snegom

Po daljšem lenem vremenu je zapadel do 40 cm visok sneg, zaradi česar je začasno prekinjena avtobusna vožnja na progi Novo mesto–Dolenjske Toplice. Avtobus, ki vozi na progi Dolnja Lendava–Murska Sobota, je ustavljen zaradi sneženih zametov. Poštni avtobusi vozijo na vseh progah redno.

Prepoved zahajanja v gostilne

Steklarju Kurincu Izidorju iz Murske Sobote je okrožno sodišče prepovedal­o zahajanje v gostilne. N

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia