Nedeljski Dnevnik

Iz starega časopisa

Boštjan Istenič

-

Tatovi so se usmilili policistov

V Bukarešti mnogo govore o nenavadnem primeru »poštenih tatov«, ki so rešili celo vrsto policijski­h karier. V okolici mesta Buzaua je bilo v zadnjem času mnogo železniški­h tatvin. Ves trud policije, da bi prišla na sled vsaj enemu izmed uzmovičev, je bil zaman. Ko so pa končno v prvem razredu brzovlaka ukradli nekemu poslancu dragocen kožuh, je bila mera polna in notranji minister, ki mu je stvar postajala že odvratna, je zagrozil vsem policijski­m nameščence­m v Buzau, od navadnega stražnika do njihovega komisarja, da jih bo takoj odpustil, če v štiri in dvajsetih urah ne najdejo kožuha. Ta vest je dospela v Buzau zjutraj in policija je ves dan iskala kakor v mrzlici. Uradniki so svoje iskanje nadaljeval­i pozno v noč, a zaman. Edino komisar je odšel domov, pa ni mogel zaspati. Kratko po polnoči se je oglasil zvonec v njegovem stanovanju. Majhna deklica je prišla in izročila velik zavoj ter takoj nato izginila. V paketu pa je bil ukradeni plašč in poleg njega pisemce: »Spoštovani g. komisar! Zelo žal bi mi bilo, če bi zavoljo mene, ki sem Vaš stari znanec, izgubili svoje mesto. S spoštovanj­em, pošteni tat.« In tako je prišel vsaj en ukraden predmet nazaj, ne da bi še danes vedeli za tatove.

Rekordno prase

Madžarski živinorejc­i se pripravlja­jo z vnemo na svojo veliko spomladans­ko razstavo v Budimpešti. Glavni junak te razstave bo po vsej priliki prašič, ki ga je vzredil neki Adalbert Szigeti v štirih letih. Prašič se imenuje Jona (bržkone zato, ker ga bodo požrle kakšne »velike ribe«) in meri v višino 117 cm, dolžino 228 cm, obseg pa mu je 223 cm! Jasno, da je tudi njegova teža temu primerna: 680 kg. Najbolj zanimivo pa je to, da je žival navzlic tem dimenzijam popolnoma zdrava in celo izredno gibčna. Njegov lastnik pravi, da poje žival vsak dan 2 kg jabolk in 5 do 6 kg koruzne moke ter koruzne kaše.

Mož z umetnim obrazom

V mestni bolnišnici v Birmingham­u so izvršili prav tako uspešno kakor edinstveno kozmetično operacijo. V to bolnišnico so oddali moža, ki je pri težki eksploziji izgubil svoj nos in trepalnice ter je bil ves skažen. S plastično kirurgijo so mu po dvajsetih operacijah napravili obraz takšen, kakršen je bil prej.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia