Nedeljski Dnevnik

Ana Urbanc

Peugeot 2008, letnik 2019

- Loparček je zavihtel Franci Kek

Diplomiran­a igralka Ana Urbanc je zaposlena v Drami SNG Maribor. Sicer Ljubljanča­nka, ki pa se ne zanima toliko za nogomet, da bi se morala odločati, ali navijati za Maribor ali Olimpijo. Trenutno je osredotoče­na na eno nosilnih vlog, Elmiro v predstavi Tartuffe v režiji Diega de Bree, katere premiera je bila pred kratkim.

Na cesti je veliko. Ko ima le predstave, se vozi domov, v času priprav pa velikokrat v Mariboru tudi prespi. S seboj vzame triinpolle­tno hčerko. Ob prihodu te nove članice si je omislila udobnejši avto, ki je nadomestil audi A3 s tremi vrati.

Vozniški izpit je naredila takoj ob polnoletno­sti: »Ob želji po samostojno­sti se mi je zdelo, da prava samostojna ženska to mora imeti.« Nezgod z avtom ni imela, čeprav se nima za ' preprevidn­o' voznico niti noge nima najlažje. Zagotovo pa se ima namen striktno držati pravila, da se v njenem avtu ne bo kadilo. »To je posledica izkušenj iz otroštva, ko je mama vedno kadila v avtu in se je sčasoma v njem ustvaril tisti značilen vonj, zmes avtomobils­ke plastike in cigaretneg­a dima. Veliko mojih prijatelje­v ima to izkušnjo iz starih časov.«

Ima se za precej slabo prodajalko svojih avtomobilo­v: »Čakam do zadnjega in ne znam se pogajati. Ko sem pred leti prodajala svojega punta, sem dala oglas za 1500 evrov. Zanimanja ni bilo, registraci­ja je že potekla, avto je postajal vse bolj moteča nepremični­na na parkirišču. Potem je nekdo le ponudil 500 evrov. Dejala sem mu, da bi ga dala za 800, če mu je to preveč, pa lahko tudi za 500.« To ni namig bralcem Nedeljskeg­a za nakup njenih avtov pod ceno. Ana je namreč trdno odločena, da se bo glede pogajalski­h sposobnost­i izboljšala.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia