Ne Delo - Odprta Kuhinja for Ne Delo

Pijana nevesta

-

Kljub šegavemu imenu je značaj te sladice pravzaprav zelo – družinski. Recept, ki ga je treba poznati, pripravila ga je naša inštruktor­ica Jasmina Pirnar Krope. Za pekač velikosti 31 x 22 cm.

biskvit

4 jajca, žlička pecilnega praška po 150 g sladkorja in moke 4 žlice kakava, ščepec soli po 50 ml olja in mleka po 50 g orehov in rozin

preliv

250 ml mleka, 3 žlice sladkorja žlička tekoče vanilje, 5–7 žlic ruma

krema

2 vrečki praška za vaniljev puding 800 ml mleka, 6 žlic sladkorja žlica ruma, žlička tekoče vanilje 500 ml sladke smetane kakav za posip, sadje za okras

1 Pečico vključimo na 180 stopinj.

2 Jajca in sladkor penasto stepemo, da

dobimo gosto svetlo jajčno zmes.

3 Prilijemo mleko in olje.

4 V drugo posodo presejemo moko, dodamo kakav, pecilni prašek in sol. Vse skupaj zmešamo in postopoma dodajamo k jajčni zmesi, na koncu primešamo še nasekljane orehe in odcejene rozine (ki smo jih čez noč namakali v rumu).

5 Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko, da bomo pečen biskvit lažje vzeli ven. V pripravlje­ni pekač vlijemo testo in pečemo približno 25 minut oziroma dokler ni biskvit prepečen.

6 Pripravimo preliv: mleko, sladkor, vaniljo in rum segrejemo le toliko, da se sladkor stopi.

7 Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pekača in odstranimo papir za peko, vrnemo v pekač in prelijemo s pripravlje­nim prelivom.

8 Puding skuhamo po navodilih na vrečki in mu na koncu primešamo še nekaj ruma, tekočo vaniljo ter ga prelijemo čez biskvit.

9 Ko je biskvit s pudingom popolnoma ohlajen, stepemo sladko smetano in jo premažemo čez puding.

10 Narežemo na poljubne kocke, posujemo

s kakavom in okrasimo s sadjem.

NAMIG: Če pripravlja­mo sladico tudi za otroke, namesto pravega ruma uporabimo z rumom aromatizir­an sladkor. Pijana nevesta je najboljša dobro ohlajena (čez noč v hladilniku) in postrežena naslednji dan, ko se arome lepo povežejo!

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia