Delo (Slovenia) - Polet O2

Mizuno Wave Skyrise: plemenita tekaška izkušnja najboljše stare šole

Model Wave Skyrise ponuja udobje na vsakem koraku, pri intenzivni hoji in lahkotnejš­em teku. Ima veliko tehnologij­e, spada pa v srednji cenovni razred.

- PIŠE KLEMEN DOLENC, VODJA POLETOVIH TEKAŠKIH PREIZKUSOV

Kaj pomeni naslov Plemenita tekaška izkušnja najboljše stare šole? Da je v tem modelu vse, kar Mizuno uvršča v vrh izdelovalc­ev tekaške obutve. Ob tem so razvili povsem nov sistem blazinjenj­a, kar nam daje vedeti, da so Japonci stavili predvsem na dober občutek, ki ga ima tekač med tekom, ne pa na vračanje energije iz podplata, na kar stavi konkurenca. Zdi se, da so se Japonci ponovno odločili prav, saj so dobro razmislili, komu je model Wave Skyrise namenjen.

Slovenska izkušnja

Na testu smo ga temeljito preizkusil­i v moški in ženski različici. Copat je namenjen zlasti rekreativn­im tekačem, ki želijo uživati v intenzivni hoji in lahkotnem teku na različnih podlagah. Spada v srednji cenovni razred, kljub temu pa nudi visoko tehnološko raven udobja, blaženja in stabilnost­i.

Ko si ga pobliže ogledamo, najprej opazimo vložek INSOCK, namenjen dodatnemu blaženju, in novo valno ploščo Foam Wave z najnovejšo peno XPoP v vmesnem podplatu, ki zagotavlja stabilno blaženje in dobro odzivnost ter resnično udobje na vsakem koraku.

Ta Mizunov model je primeren za vse teže tekačev s srednje širokim in širokim stopalom.

Na Poletovem tradiciona­lnem preizkusne­m tekaškem krogu, kjer se izmenjujej­o asfalt, makadam, gozdne in travnate poti, smo občutili dobro razmerje med blaženjem in stabilnost­jo, ki jo zagotavlja Mizunova tehnologij­a Wave. Zanjo je značilno, da po čim večji površini stopala razporedi sile, ki nastajajo med tekaškim korakom. Zato je copat Wave Skyrise še zlasti primeren za vse tiste, ki med vadbo stopajo na celotno stopalo. Na urejenih, a trših podlagah je preizkušev­alcem ponudil obilico blaženja, in to tako na ravnih odsekih kot tudi na spustih.

Pri teku po neurejeni podlagi, torej po kamenju in koreninah, nas je prijetno presenetil­a tudi stabilnost copata. Oprijem podplata s podlago nas je zadovoljil tako na suhih kot vlažnih in na razmočenih tekaških terenih.

Izkušena Poletova testna ekipa Urša, Jure in Klemen model priporoča vsem, ki si želijo okrepiti zdravje z gibanjem na svežem zraku.

Preizkušev­alci izpostavlj­ajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo in so prepričani, da je Wave Skyrise prava izbira za tiste, ki iščejo tekaški copat z opisanimi lastnostmi.

***

Teža ženskega modela je 248 gramov, moškega pa 299.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia