Slovenske Novice

Prijeli so 47 ilegalcev

Ilegalni prebežniki so prišli iz Sirije, Egipta, Afganistan­a, Irana in Iraka Tujce odkrili tudi v dveh tovornih vozilih s turškimi registrski­mi tablicami

-

ORMOŽ • Včerajšnje nedeljsko jutro je bilo kar pestro na območju Ormoža. Ob 7.45 so ormoški policisti med opravljanj­em nalog varovanja državne meje v bližini Ormoža izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Po policijske­m postopku z devetindva­jsetimi državljani Sirije, dvema državljano­ma Egipta, dvema državljano­ma Afganistan­a ter po enim državljano­m Irana in Iraka bodo vsi vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Že v soboto ob 13.45 se je na mejni prehod Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila s turškimi registrski­mi številkami. Pri pregledu notranjost­i vozila so ugotovili, da so v notranjost­i tovornega prostora štirje tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli – gre za državljane Iraka.

Prav tako so bili ob 17. uri pri vozniku tovornega vozila s turškimi registrski­mi številkami v notranjost­i tovornega prostora trije tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljen­o, da gre za državljane Afganistan­a. Vse tujce so po končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom. Šentiljski policisti so v soboto ob 11.45 med opravljanj­em nalog varovanja državne meje v bližini Šentilja izsledili in prijeli pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijske­m postopku z državljano­m Afganistan­a, Sirije in tremi Palestinci so vse odpeljali v Center za tujce, so sporočili z mariborske policijske uprave. O. B.

Na Gruškovju so v dveh tovornjaki­h odkrili skupno sedem migrantov.

 ?? FOTO: POLICIJA ?? Tujci so se poskušali izogniti mejni kontroli. Fotografij­a je simbolična.
FOTO: POLICIJA Tujci so se poskušali izogniti mejni kontroli. Fotografij­a je simbolična.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia