Slovenske Novice

Ženo mrtvo našel v mlaki

Marjana Mesarič se je utopila v bližini doma Tam se je rada sprehajala

- OSTE BAKAL oste.bakal@slovensken­ovice.si

Ker se je že pred tem dogajalo, da Marjane ni bilo doma, ko sem se vrnil iz službe, se mi to ni zdelo nič nenavadneg­a.

MELINCI • Letošnje leto, ki ga je zaznamoval koronaviru­s, bodo v Pomurju pomnili tudi po utopitvah. Zadnji tovrstni žalosten dogodek se je pripetil minuli petek v Melincih, tik ob reki Muri. Uprava RS za zaščito in reševanje je poročala, da so ob 9.10 v naselju Melinci v občini Beltinci našli utopljeno osebo.

Iz mlake v bližini domače hiše so jo izvlekli gasilci PGD Melinci, in čeprav so zraven bili tudi reševalci, ji ni bilo pomoči. »Malo po 9. uri smo bili policisti obveščeni o utopitvi ženske v manjši mlaki na območju občine Beltinci. Po do zdaj zbranih podatkih je bilo ugotovljen­o, da je 53-letni ženski med hojo najbrž spodrsnilo in je padla v manjšo mlako, v kateri je bilo okrog 50 cm vode, in se je utopila. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo. Tuja krivda je za zdaj izključena,« je v petek sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavni­ca PU Murska Sobota. Ženska naj bi se utopila že v četrtek popoldne ali zvečer. Na obdukcijo, ki bo potrdila, kaj je vzrok za nenadno smrt,

opravljena naj bi bila danes, čakajo tudi užaloščeni domači, mož in otroka pokojne Marjane Mesarič, ki smo jih obiskali.

Po prvih podatkih na kraju utopitve naj bi šlo za nesrečo. Marjanin mož, s katerim se je poročila pred dobrimi tridesetim­i leti, Franc Mesarič, pravi, da je bil usodnega dne do 19. ure v službi, saj je na občini Beltinci zaposlen z upravljanj­em broda na Muri v bližnjih Ižakovcih. »Ker se je že pred tem dogajalo, da Marjane ni bilo doma, ko sem se vrnil iz službe, se mi to ni zdelo nič nenavadneg­a. Zato sem šel spat in šele zjutraj sem videl, da je ni nikjer. Zato sem jo klical in šel iskat. Žal sem jo našel v mlaki, očitno ji je spodrsnilo, in tam je tudi obležala mrtva. Upam, da bo obdukcija potrdila, kaj je bil dejanski vzrok za njeno smrt,« nam je žalostno razlagal Franc Mesarič.

Podobno kot nekateri sosedje, s katerimi smo se pogovarjal­i, nam je tudi Franc povedal, da je bila njegova Marjana pridna ženska. Vsakomur, ki je potreboval pomoč, je nesebično pomagala. Nekoč je bila zaposlena v tovarni Beltinka, ko pa je ta propadla, je to tudi Marjano močno prizadelo in njeno življenje se je močno spremenilo.

Umrla je na mestu blizu doma, kjer se je neštetokra­t sprehajala. Mož Franc nam še pove, da bo pogreb jutri, v torek, če bo danes v soboški bolnišnici opravljena obdukcija.

 ??  ??
 ?? FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL ?? Franc Mesarič je Marjano našel v mlaki.
FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL Franc Mesarič je Marjano našel v mlaki.
 ??  ?? Nesrečnica je umrla v neposredni bližini svojega doma.
Nesrečnica je umrla v neposredni bližini svojega doma.
 ??  ?? Vsakomur je bila pripravlje­na priskočiti na pomoč.
Vsakomur je bila pripravlje­na priskočiti na pomoč.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia