Slovenske Novice

Slovak je kradel v Celju

S prijatelji zadržal 42-letnega tatu do prihoda policistov

-

CELJE • Policiste so ob 19.15 obvestili, da je nepridipra­v v enem izmed celjskih gostinskih lokalov zaposlenem­u ukradel denarnico z gotovino in dokumenti. Oškodovane­c je s prijatelji zmikavta prepoznal pred lokalom in ga pozval, naj mu ukradene predmete vrne. Zadržal ga je do prihoda policistov, ti so ugotovili, da je kradel 42-letni državljan Slovaške. Podali so kazensko ovadbo.

Policiste so nekaj pred 7. uro obvestili o vlomu v poslovni prostor na Ravnah. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so ugotovili, da je v poslovne prostore vlomil 31-letnik z Raven, ki je ukradel prenosni računalnik. Plen so mu zasegli in podali kazensko ovadbo, prav tako so 31-letniku izdali plačilni nalog zaradi vandalizma. Krške policiste so 25. septembra obvestili o tatvini kotne brusilke iz ene od trgovin. Med preiskavo so ugotovili, da sta jo ukradla mladoletni­k in 29-letnica iz naselja v okolici Krškega. Po odredbi sodišča so ta teden opravili hišno preiskavo ter našli in zasegli ukradeni predmet. Oba kradljivca so ovadili na pristojno tožilstvo. V Ljubljani so zabeležili vrsto vlomov: v Šiški je falot vlomil v hišo, ukradel nakit in dokumente ter naredil za 5000 evrov škode. Na območju Gameljn je barabon iz hiše ukradel za 4000 evrov nakita. Za Bežigradom so zlikovci vlomili v hišo in stanovanje, iz vsakega pa odnesli za nekaj tisoč evrov gotovine in nakita. Na Viču je tolovaj vlomil v hišo in ukradel za nekaj tisočakov gotovine in nakita.

V eni od trgovin večjega nakupovaln­ega središča na območju Nove Gorice je zlikovec ukradel 50 kosov različnih oblačil v skupni vrednosti 2121,63 evra. V. A.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia