Slovenske Novice

Nova zmaga Kopra

- JERNEJ SUHADOLNIK

Izidi 7. kroga – Koper : Domžale 2:0 (Nardin Mulahusejn­ović 26., 52.), Gorica : Maribor 0:4 (Nemanja Mitrović 16., Rudi Vancaš Požeg 62., Rok Kronaveter 75., 11-m, Denis Klinar 84.), Tabor : Bravo 2:0 (Christos Rovas 24., Leon Sever 90.); Olimpija – Celje, Mura – Aluminij večerni tekmi.

Pari 8. kroga: Celje – Gorica, Maribor – Koper (oba sobota, 24. t. m.), Bravo – Aluminij, Tabor – Olimpija, Domžale – Mura (nedelja, 25. t. m.).

sterica pa je bila naslednja: vratar Jug, Klinar, Martinović, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Vrhovec (od 81. Dervišević), Pihler (od 81. Cretu), Požeg Vancaš (od 85. Repas), Kronaveter

(od 85. Tavares), Mešanović (od 85. Mlakar). Drži, zadnjih pet minut tekme je torej namenil petim svežim napadalcem Janu Repasu, Marcosu Tavaresu in Janu

Mlakarju, le nekaj minut prej sta dobila priložnost tudi zvezna igralca Amir

Dervišević in Alexandru

Cretu. To pomeni, da je šlo v resnici za taktične menjave in Camoranesi premore zelo širok igralski kader. Za nekdanje prvake, ki v tej sezoni vnovič merijo na prvo mesto v SNL, so se vpisali med strelce štirje različni igralci, Požeg Vancaš prvič v tej sezoni, Denis Klinar pa celo premierno v vijoličast­i majici. »Pohvaliti želim oba bočna igralca, ne le Klinarja. Tudi Jan Kolmanič je bil opazno aktiven, oba sta opravila veliko dela v napadalni igri, kar me posebno veseli. Tudi vsi preostali strelci so lahko veseli golov in naj jim pomenijo spodbudo za prihodnje izzive,« je zatrdil Camoranesi.

Pogrešajo 4000 grl na tekmo

Štajerci, ki med vsemi v ligi najmočneje pogrešajo navijače – v zadnjih petih sezonah so beležili povprečen obisk več kot 4000 gledalcev na tekmo –, so v Novi Gorici prekinili še eno negativno tradicijo: prvič po 15. juliju so zapustili igrišče v 1. SNL brez prejetega gola. Če odmislimo zmago v 1. krogu novega prvenstva za zeleno mizo s 3:0, so od 15. julija zapovrstjo prejemali naslednje število golov: 1, 1, 1, 1, 2, 3 in 1. Po zmagi s 4:0 so lahko torej še dodatno veseli. »V tekmah, ko ne dobiš gola, si povečaš možnosti za uspeh, to je zame ključno, po dobljenem golu pa moraš porabiti dvakrat več moči, da prideš do zmage. Na delu sem videl pravo ekipo, to je bistveno v nogometu. Naša smer je prava, zdaj je pomembno, da nadaljujem­o delo in napredujem­o,« je zatrdil Camoranesi in dodal, da je do konca še 29 krogov, torej še 87 točk. Štajerce čaka nov izziv že jutri, ko bodo v osmini finala pokalnega tekmovanja gostovali pri velenjskem Rudarju.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia