Slovenske Novice

Polom Reala in Barçe pred ligo prvakov

Jutri bodo odprli Uefin nogometni ples Na njem rajajo 14 milijard evrov vredni igralci

- LJUBLJANA JERNEJ SUHADOLNIK

• Zadnji konec tedna pred začetkom najmočnejš­ega nogometneg­a tekmovanja na svetu je ponudil navijačem več vprašanj kot odgovorov. Uefina liga prvakov je pred vrati, nekateri favoriti za končno zmago pa delujejo vse prej kot šampionsko. Prednjačit­a španska športno-politična tekmeca Real Madrid in Barcelona. Posebno zgovoren je bil konec tedna, ko sta oba ostala praznih rok v tekmah, v katerih se jima to ne bi smelo zgoditi. Katalonski navijači so se privoščlji­vo smejali madridskim, potem ko je Realu doma spodrsnilo s Cadizom (0:1) – slednji je zmagal prvič po letu 1991 in sploh prvič v gosteh. Toda ta smeh ni trajal dolgo, nekaj ur pozneje je Madrid vrnil udarec, četudi na drugem koncu mesta – ko je Getafe zmlel Barcelono. To je seveda klavrn uvod slovitega klubskega para pred začetkom Uefine lige prvakov in – pozor – prvega clasica v sezoni: v soboto popoldne prihaja na Camp Nou prav kolektiv belega baleta. Ta skupni poraz Reala in Barçe se je zgodil prvič po letu 2003.

Upoštevaje dejstvo, da je bilo v zadnjih mesecih vendarle bolj napeto v taboru Kataloncev, je bil pričakovan­o tarča njihov novi trener Ronald Koeman, ki ni spočil Lionela Messija, četudi je pred Barcelono strahovit ritem tekem; po Realu odhaja blaugrana na obisk Torina, Messi pa Cristiana Ronalda. »Messi lahko igra več zaporednih tekem v kratkem času, brez z Milanom, čeprav je Samir Handanović ubranil kazenski strel Zlatanu Ibrahimovi­ću; toda Ibra je igral, kot da bi ravnokar preživel pik komarja, ne pa koronaviru­s – na odbiti žogi je bil prvi in zabil gol, pozneje pa še enega za končno zmago z 2:1! V ligi prvakov bo igralo šest slovenskih nogometaše­v – Jan Oblak (Atletico), Samir Handanović (Inter), Kevin Kampl (Leipzig), Josip Iličić (Atalanta), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) in Miha Blažič (Ferencvaro­s) –, kljub vsemu pa velja pred začetkom 14 milijard evrov vrednega tekmovanja izpostavit­i neki drug klub. PSG je denimo igral že v petek in v gosteh zmlel Nimes s 4:0, čeprav ima trener Thomas Tuchel več poškodovan­ih/obolelih kot zdravih nogometaše­v! Dvakrat se je vpisal med strelce Kylian Mbappé, ki iz tedna v teden dokazuje, da Francija nemara še ni imela napadalca, ki bi tako blestel pri komaj 21 letih.

 ?? FOTO: ATALANTA ?? Josip Iličić z žogo, s katero je zabil štiri gole na marčevski tekmi v Valencii. V moštvo Atalante se je vrnil prav pred začetkom lige prvakov.
FOTO: ATALANTA Josip Iličić z žogo, s katero je zabil štiri gole na marčevski tekmi v Valencii. V moštvo Atalante se je vrnil prav pred začetkom lige prvakov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia