Slovenske Novice

Dvorec Viltuš brez graščaka klavrno propada

-

se fotografir­ajo in delajo selfieje,« pravi sogovornic­a. Zdaj se sicer v društvu ukvarjajo z vprašanjem, kako se čim prej lotiti podiranja štirih starih dreves, ki stojijo tik ob glavni prometni cesti in ki že ogrožajo udeležence v prometu. V zvezi s tem so se že obrnili na kulturno ministrstv­o in čakajo na nadaljnja navodila.

Za obnovo doslej pol milijona evrov

Kot vse kaže, se morda v bližnji prihodnost­i gradu

Viltuš le obetajo nekoliko lepši časi. Na ministrstv­u za kulturo so nam namreč povedali, da je 13. oktobra letos njihova državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc s sodelavci na ministrstv­u sprejela županjo občine Selnica ob Dravi dr. Vlasto Krmelj in da bo ministrstv­o nemudoma pristopilo k pridobivan­ju ustrezne dokumentac­ije za statično sanacijo dvorca. »Občina Selnica ob Dravi pa bo, tudi z javnimi zavodi s področja kulture in v dialogu s sosednjimi občinami, preverila vsebinske možnosti za konkretnej­ši upravljavs­ki načrt dvorca. Obstajajo tudi možnosti za iskanje morebitnih zasebnih najemnikov dvorca,« nam razložijo na ministrstv­u.

Za obnovo in investicij­sko vzdrževanj­e so med letoma 1996 in 2019 namenili že skupno 501.811,72 evra. V letih 2001 do 2002 je bila obnovljena streha, leta 2003 pa je bil izdelan tudi projekt statične sanacije. Ta je bil, kot pojasnjuje­jo na ministrstv­u, leta 2016

Park je res lep. Sem prihaja veliko obiskovalc­ev, se fotografir­ajo in delajo selfieje.

 ??  ??
 ?? FOTO: TADEJ REGENT ?? Kdaj bo ta lepotec spet zaživel?
FOTO: TADEJ REGENT Kdaj bo ta lepotec spet zaživel?
 ?? FOTO: TD SELNICA OB DRAVI/ FACEBOOK ?? TD Selnica ob Dravi lepo skrbi za grajski vrt.
FOTO: TD SELNICA OB DRAVI/ FACEBOOK TD Selnica ob Dravi lepo skrbi za grajski vrt.
 ?? FOTO: BORIS DOLNIČAR ?? Notranjost je povsem uničena.
FOTO: BORIS DOLNIČAR Notranjost je povsem uničena.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia