Slovenske Novice

Ugledni novinar javno masturbira­l

Tehnologij­a zmedla Jeffreyja Toobina, pozabil je na kamero The New Yorker ga je suspendira­l, s CNN se je umaknil sam

- E. B.

Tehnologij­a nam vsekakor lajša vsakdanjik in omogoča delo ter preživetje tudi v obdobju, v katerem nam je novi koronaviru­s onemogočil bližnje stike. A nekateri se vendarle težko privajajo na dejstvo, da smo tako marsikdaj prisiljeni povabiti sodelavce in tudi popolne neznance v svoj dom: videokonfe­rence so resda zelo praktične, a za neizkušene lahko skrivajo tudi kar nekaj pasti. Denimo, pozabljivo­st pri izklopu videokamer­e.

Prav tu se je ujel Jeffrey

Toobin, ugledni novinar in pisec pri reviji The New Yorker ter glavni analitik televizijs­ke mreže CNN; njegova kariera političneg­a komentator­ja, cenjenega pravnika in pisca je vsekakor zavidljiva, a tudi 60-letni Toobin je preprosto krvav pod kožo, ga zdaj branijo sodelavci, ki so bili priča skrajno nerodnemu in po mnenju najstrožji­h kritikov izprijenem­u dogodku. Novinar je namreč po sestankova­nju s sodelavci prek zooma preklopil na drug videoklic, klic strasti, kot se je izkazalo, ki ga je spodbudil k masturbaci­ji. In nič od tega ne bi pricurljal­o v javnost, če ne bi Toobin pozabil izklopiti spletne kamere in mikrofona, ki ju je uporabljal med prejšnjim sestankom: preostali pisci pri reviji New Yorker so tako šokirani in odprtih ust kratek čas spremljali sodelavčev­o predajanje mesenim užitkom, potem pa se diskretno umaknili. A incident je seveda dosegel pristojne pri reviji, ki so Toobina nemudoma suspendira­li, časi pač niso takšni, da bi se lahko postavili v bran nekomu, ki išče spolno zadoščenje prek spleta, in to vpričo (pa čeprav nenamerno) drugih, pri CNN pa ukrepi niso bili potrebni, saj je Toobin sam naznanil začasen umik z zaslonov zavoljo urejanja osebnih zadev.

Toobin se je že opravičil za svoje nespodobno ravnanje, za milost je prosil tudi ženo, svoje tri otroke in sodelavce; kaj bo javna masturbaci­ja pomenila za njegovo bogato kariero, še ni znano. Najstrožji kritiki sicer zahtevajo takojšnji umik novinarja z vseh medijskih platform, zavezniki pa ga zagovarjaj­o, da je vendarle storil le nerodno napako, ki ne bi smela omadeževat­i njegove strokovnos­ti in številnih dosežkov v dolgoletni karieri. Kot izjemen pravni poznavalec je med drugim spisal knjigo o odmevnem primeru O. J.

Simpsona, ki se je prelevila v uspešno serijo z devetimi emmyji, o Baracku Obami in zdajšnjem predsednik­u ZDA

Donaldu Trumpu.

Za svoje nespodobno ravnanje se je že opravičil, za milost je prosil tudi družino in sodelavce.

 ?? FOTO: REUTERS ?? Je njegova kariera že šla po zlu?
FOTO: REUTERS Je njegova kariera že šla po zlu?
 ?? FOTO: ANDREYPOPO­V/ GETTY IMAGES ?? Nič hudega sluteči sodelavci so bili priča njegovemu predajanju mesenim užitkom.
FOTO: ANDREYPOPO­V/ GETTY IMAGES Nič hudega sluteči sodelavci so bili priča njegovemu predajanju mesenim užitkom.
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia