Slovenske Novice

Žrtev slekli in rezali

Ugrabitelj­i so se spravili nad Koprčana Dva sta kradla tudi tobačne izdelke

-

KOPER • Potem ko so policisti že poleti prijeli ugrabitelj­e, ki naj bi se izživljali nad žrtvijo, ki naj bi jim dolgovala denar, so v teh dneh dopolnili kazenske ovadbe, saj imata dva od osumljence­v očitno na vesti tudi serijo vlomov v trgovine. Trojica, gre za 41-letnega moškega z območja Sežane ter 31 in 32 let stara moška z območja Postojne, je v priporu, grozijo jim večletne zaporne kazni.

Pustili so ga golega

Začelo se je 31. maja, ko se je v prostorih policijske postaje Koper zglasil 36-letni Koprčan in prijavil, da so na njegov domači naslov prišli neznanci, ki so ga ugrabili in odpeljali na območje Pirana. »Tam so z grožnjo, da ga bodo z nožem porezali po telesu, poskušali doseči, da bi jim izročil denar, ki naj bi ga dolgoval neugotovlj­eni osebi. Ker jim oškodovane­c denarja ni izročil, so grožnje podkrepili tako, da so od njega zahtevali, naj se sleče do golega, in ga z nožem porezali po različnih delih telesa. Ker kljub temu od 36-letnika denarja niso dobili, so ga zapustili golega na območju Pirana, od koder je na pomoč poklical ženo,« je povedala Anita Leskovec, tiskovna predstavni­ca Policijske uprave Koper. Po podani ovadbi je oškodovane­c na ženin telefon začel prejemati klice ugrabitelj­ev, ki so ga pozivali, naj jim nemudoma prinese denar, ki naj bi ga dolgoval. Zadevo so prevzeli kriminalis­ti in prijeli že omenjeno trojico, ob tem pa ugotovili, da naj bi Sežančan stal tudi za več kaznivimi dejanji velike tatvine junija v istem podjetju na Obali. V štirih primerih naj bi ukradel več tobačnih izdelkov, dvakrat je kot pajdaš sodeloval 31-letnik iz Sežane. Vrednost ukradene robe je 7000 evrov.

Vse tri so zaradi ugrabitve (pozneje je bilo dejanje prekvalifi­cirano v kaznivo dejanje izsiljevan­ja) privedli na zaslišanje k preiskoval­ni sodnici okrožnega sodišča v Kopru, ta jih je poslala v pripor. Pozneje pa so policisti izsledili še 41-letnika iz Dekanov, ki je trojico napeljal h kaznivemu dejanju. JU. P.

 ??  ??
 ?? FOTO: PU KOPER ?? Iz Mercatorja so kradli cigarete.
FOTO: PU KOPER Iz Mercatorja so kradli cigarete.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia