Slovenske Novice

Riše za šalo, služi zares

Anglež je narisal svojo labradorko in požel val občudovanj­a Povsem popačena podoba ga je spodbudila v novo poslanstvo

-

NIKOLI se ni imel za nadarjeneg­a risarja, a kot vemo, so meje med umetniki in tistimi, ki si to zgolj želijo postati, pogosto zabrisane. Zato niti ne preseneča odziv javnosti na mojstrovin­e, ki jih je na svojem profilu na facebooku objavil Phil Heckels. Ta je povsem za šalo in niti najmanj zares objavil risbo svojega psa (ta se v podobi na papirju, roko na srce, ne bi mogel prepoznati) ter ponudil izdelek za dobrih 300 evrov. Sledil je šok, temu pa nepričakov­ana dobrodelna akcija.

Poplava prošenj Začelo se je s pozitivno spodbudo: 38-letni Anglež je hotel svojega sina prepričati, da so ročno izdelane voščilnice mnogo pristnejše in zanimivejš­e od kupljenih, zato je za dober zgled sam narisal družinsko labradorko Narlo, njeno fotografij­o pa ponosno predstavil javnosti na facebooku. In pripisal, da za sliko pričakuje okoli tristo evrov. Čez nekaj ur pa se je znašel v poplavi prošenj ljudi, ki so želeli, da v zameno za plačilo nariše tudi njihove ljubljenčk­e! Sredi koronakriz­e se je delo ponudilo kar samo od sebe, je zadovoljen nepremični­nski agent, ki v zadnjih mesecih ni imel veliko posrednišk­ega dela, zato je za svojo umetnost ustvaril poseben facebook profil, na katerem ponuja risarske stvaritve, ki so bolj kot ne karikature ali pa povsem spodleteli poskusi realističn­ega prikaza. Izbuljene oči, prevelike glave, nesorazmer­no dolgi udi ... a nič ne de, Phil ima zdaj polne roke dela, zbrani denar, za zdaj ima že več kot 12.000 evrov, poroča CNN, pa bo namenil organizaci­ji za brezdomce, ki jo podpira že dolga leta,

12

tisoč evrov je že zbral za brezdomce.

Sina je hotel prepričati, da so ročno izdelane voščilnice mnogo pristnejše in zanimivejš­e od kupljenih.

ustvarjal pa bo, dokler bodo ljudje pripravlje­ni plačati njegove storitve in dokler ga bo risanje zabavalo. Za zdaj je na čakalnem seznamu več kot tisoč strank, srčno upa, da bo lahko osrečil vse. E. B.

 ?? FOTOGRAFIJ­I: FACEBOOK ?? Njegovo delo je izjemno cenjeno.
FOTOGRAFIJ­I: FACEBOOK Njegovo delo je izjemno cenjeno.
 ??  ??
 ??  ?? S to mojstrovin­o je čez noč postal umetnik.
S to mojstrovin­o je čez noč postal umetnik.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia