Slovenske Novice

Iranec prevažal štiri Bangladeše­vce

Qosaiju Al Giburiju 23 mesecev zapora in 1150 evrov kazni Nato ga čaka izgon iz Slovenije

-

MURSKA SOBOTA • Sodniki okrožnih sodišč ob meji s Hrvaško imajo trenutno gotovo največ dela s postopki zoper tihotapce ljudi. Poleg Kopra, Novega mesta, Krškega in Ptuja to velja tudi za Mursko Soboto, kjer je pred okrožnim sodnikom Stanislavo­m Jugom potekal predobravn­avni narok za 30-letnega Qosaija Al Giburija, iranskega državljana, ki prebiva in dela v Nemčiji.

Okrožna državna tožilka Jana Rogan mu je očitala, da je v Slovenijo nezakonito pripeljal štiri državljane Bangladeša.

Zgodilo se je 18. avgusta, ko so ljutomersk­i policisti v bližini meje s Hrvaško ustavili osebni avtomobil. Pri kontroli so ugotovili, da je voznik prevažal štiri državljane Bangladeša, ki niso izpolnjeva­li pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Preiskoval­ni sodnik je zoper njega odredil pripor, Bangladeše­vce pa so vrnili na Hrvaško.

Ker je obtoženi Qosai Al Giburi na predobravn­avnem naroku priznal krivdo za kaznivo dejanje, mu je sodišče po hitrem postopku izreklo kazen zapora v trajanju eno leto in enajst mesecev, torej skupaj 23 mesecev. Poleg tega mu je izreklo stransko denarno kazen v višini 50 dnevnih zneskov, kar znaša 1150 evrov, ter dodatno stransko kazen izgona tujca iz države za dobo treh let.

Al Giburi, rojen 5. marca 1990, ostaja v priporu, saj sodba še ni pravnomočn­a, kajti njegova zagovornic­a, murskosobo­ška odvetnica Tanja Koračin Bohar, bo najbrž spisala pritožbo na višje sodišče v Mariboru. O. B.

Policisti so 30-letnega Qosaija Al Giburija, ki prebiva in dela v Nemčiji, ustavili v bližini meje s Hrvaško.

 ?? FOTO: ROMAN ŠIPIĆ ?? V Slovenijo jih je pripeljal nezakonito.
FOTO: ROMAN ŠIPIĆ V Slovenijo jih je pripeljal nezakonito.
 ??  ??
 ?? FOTO: OSTE BAKAL ?? Sodnik Stanislav Jug je obdolženem­u po hitrem postopku izrekel kazen.
FOTO: OSTE BAKAL Sodnik Stanislav Jug je obdolženem­u po hitrem postopku izrekel kazen.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia