Slovenske Novice

Aleš Tavčar: piščančje prsi z lešniki in rezanci

- Š. A.

leš Tavčar že enajsto leto vodi Gostilno Draga v Begunjah na Gorenjskem. Po končani srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici je delal marsikje – tudi v blejskih restavraci­jah, na tamkajšnje­m gradu in še kje. Poleg kuhanja je njegova strast pridelovan­je zelenjave: z družino na domačiji Likozar, ta je v Voklem, poskrbi za kakšnih 80 odstotkov zelenjave, ki jo postreže v gostilni. »Ukvarjamo se z integriran­o pridelavo,« pove ne brez ponosa in doda, da sam poskrbi tudi za vse vložnine, ki se znajdejo na jedilniku Gostilne Draga. V kuhinji ustvarja po navdihu in tako

Alahko poleg klasičnih jedi v njegovi gostilni vselej najdemo pester nabor sezonskih, letnemu času prikrojeni­h krožnikov. Za Okuse je Aleš Tavčar tokrat pripravil po jeseni prijetno dišečo jed, ki jo je začinil s kančkom lešnikoveg­a likerja.

Piščančje fileje solimo, tik preden jih na hitro spečemo na malo olja.

Nato jih preložimo v pečico, ogreto na približno 140 stopinj Celzija. Zraven potisnemo še en pekač, v katerem je vroča voda, da bo meso ostalo sočno. Naj se peče približno 20 minut oziroma toliko časa, da je lepo pripravlje­no.

Rezance damo kuhat v osoljen krop.

V ponvici raztopimo maslo, nato ga zalijemo z likerjem in dodamo še nasekljane lešnike. Pražimo jih približno minuto, nato zalijemo z osnovno omako in dodamo še smetano za kuhanje.

Omako zgostimo z malo moke. V njej pokuhamo odcejene rezance, ki smo jih v vrelem kropu skuhali skoraj do konca. 400 g širokih rezancev

 ?? FOTOGRAFIJ­E: ŠPELA ANKELE ??
FOTOGRAFIJ­E: ŠPELA ANKELE
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia