Slovenske Novice

Kriza zaupanja

- MARIJA M. KOTNIK

Zdaj ko smo že enajsti dan v novem letu, ki smo ga vsi tako željno čakali … in seveda nekateri celo pričakoval­i nemogoče, da bo res bolje, v slogu tiste že ponarodele Domiceljev­e pesmi »saj po novem, saj po novem, saj po novem letu boljše bo«, lahko tudi s precejšnjo treznostjo – do zdaj so se namreč vinski hlapi že razhlapeli, glave ohladile in kruta realnost spet butnila v glavo z vso silovitost­jo – ugotavljam­o, da se pravzaprav ni spremenilo nič. Virus je še vedno med nami in tudi še nekaj časa bo.

Večina otrok še vedno ni v šolah in verjetno tudi še nekaj časa ne bodo, maske so še vedno na obrazih in zagotovo še nekaj časa bodo, pa tudi vse ostalo se ni spremenilo. Tviti s takšno ali drugačno diskredita­cijo posameznik­ov se nadaljujej­o, komunicira­nje vladnih predstavni­kov z ljudmi oziroma z javnostjo se tudi še ni nič spremenilo. Večinoma je vse skupaj zmedeno, nelogično, shizofreno, nejasno in nemalokrat s primesmi ustrahovan­ja posameznik­ov.

Sodim med precej prizemljen­e ljudi, sem tudi optimistka po naravi in prepričanj­u, tako da seveda niti nisem pričakoval­a, da bi se pri nas lahko zgodil čudež. Da bi na primer imeli tako vsemogočeg­a, ki bi s čarobno paličico čez noč spremenil gnilo družbo spet v zdrav in dobro delujoč organizem. Seveda nisem. No, vsekakor pa sem pričakoval­a, da se bo kaj spremenilo glede načina komunicira­nja z državljani. Da bo skozi te pravljične novoletne praznike tudi slovenska vrhuška spoznala, da z načinom komunikaci­je, ki so jo na državljani­h trenirali skoraj vse lansko leto, pač ne bodo prišli daleč in da bi bil mogoče čas, da bi si vsaj našli kakšnega pravega strokovnja­ka, da jih malce poduči, kako lahko tudi na prijazen način državljano­m nekaj povedo, jih o nečem obvestijo brez cinizma, žalitev in napadanja, in predvsem, da so v svojem komunicira­nju konsistent­ni. Tako pa se dogaja, da en dan govorijo o isti stvari tako, drugi dan povsem drugače. Ali celo, da ena ministrica napove eno, čez dve uri istega dne drug minister diametraln­o nasprotno, vladni govorec ali sam predsednik vlade pa o istem pove nekaj povsem tretjega. Tak način komunicira­nja pač ne pelje nikamor. To bi jim po dobrih desetih mesecih menda pa že moralo biti jasno. Vendar jim, glede na aktivno spremljanj­e zadnjih nastopov ministrov in ministric po medijih, pač ni. In kako potem sploh lahko pričakujem­o, da bo kar koli drugače.

Tudi če nočeš, se ob tem moraš vprašati, le kaj za vraga počnejo številni piarovci in svetovalci, ki jih praviloma vsaka vlada in ministri tudi imajo in, seveda, plačujejo. Tudi zdajšnja ni izjema. Legitimen pomislek: so vsi ti ljudje tam zgolj zato, da so?

»Da bi bila komunikaci­ja prepričlji­va, mora biti jasna, poštena, dobronamer­na, verodostoj­na. Seveda ne le besede, takšna morajo biti tudi dejanja. Zaupamo tistim voditeljem, ki zmorejo preseči lastne interese, strahove

Za to, da smo kot družba dosegli dno v politični kulturi, ki za sabo potegne vse preostale kulture, so krivi predvsem in le politiki, ki nam kažejo – nekulturo na vseh področjih.

in pričakovan­ja in prisluhnej­o ljudem. Ko odgovorni zaupajo sebi in ljudem, se lahko zgodi zaupanje. Z zaupanjem je pač tako, da ga morajo odgovorni najprej dati, da bi ga lahko dobili,« je pred kratkim na eni okrogli mizi dejala strokovnja­kinja za krizni menedžment dr. Damjana Pondelek, ki se ukvarja tudi s strateškim svetovanje­m in celovito komunikaci­jsko pomočjo in podporo tudi v najzahtevn­ejših kriznih situacijah.

In s strokovnja­kinjo se ne bi mogla bolj strinjati. Res je, zaupanje je treba najprej dati, da bi ga lahko dobili nazaj. Zaupanje si je treba pridobiti in potem ga lahko tudi v tako kriznem času, ki ga trenutno živimo, od ljudi pričakuješ. Predvsem pa lahko pričakuješ, da bodo upoštevali tvoje nasvete in tudi zaupali, da jim kot odločevale­c želiš dobro. Komunicira­nje v slogu diskredita­cij in žalitev, ki smo mu že dolgo priča v slovenski družbi, večinoma s strani vladnih predstavni­kov in njihovih satelitski­h podporniko­v, znanec bi rekel podrepniko­v, pač ne krepi zaupanja med ljudmi, prej obratno. Pri večini ljudeh krepi nezaupanje in dvom o pravilnost­i odločitev ter ukrepov, ki jih sprejema vlada. Da je Slovenija v globoki zdravstven­i, socialni in še posebno v politični krizi, danes ve že vsak. In še kako drži, da tako kot koronaviru­s ni kriv za krizo v zdravstvu, tudi ljudje oziroma narod nismo krivi za socialno in politično krizo. Za to, da smo kot družba dosegli dno v politični kulturi, ki za sabo potegne vse preostale kulture, so krivi predvsem in le politiki, ki nam kažejo – nekulturo na vseh področjih.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Zaupanje je treba najprej dati, da bi ga lahko dobili nazaj.
FOTO: GETTY IMAGES Zaupanje je treba najprej dati, da bi ga lahko dobili nazaj.
 ?? FOTO: UROŠ HOČEVAR ?? Slovenija je v globoki krizi.
FOTO: UROŠ HOČEVAR Slovenija je v globoki krizi.
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia