Slovenske Novice

Namesto Olimpijini­h brusijo Mariborove upe

-

V igri Brava manjkajo goli, Roko Baturina in Aljoša Matko sta namreč lansko pomlad visoko dvignila letvico. »Ne vem še, kaj bo prinesel zimski prestopni rok. Toda v konici napada bo najbrž igral Rok Kidrič, morda tudi Mustafa Nukić. Martina Kramarića že preusmerja­mo v zveznega igralca s št. 8. Nino Žugelj ima nekaj več, Žan Trontelj je izjemno napredoval ...« je Dejan Grabić razmišljal o igralcih Brava, ki brusi Mariborove upe namesto Olimpijini­h. Ob 20-letnem Žuglju je Bravu posojen še 19-letni Rok Maher.

iskal zglede in se ravnal po njih, ne bo imel veliko koristi. To so klubi, pri katerih imajo trenerji na voljo vse najboljše, kar je mogoče,« je bil iskren.

Kosićevo Celje imelo značilen slog Bravo ima za seboj slabšo jesen od izjemne spomladi – 8. mesto, 22 točk, 18 tekem. Šibki del moštva je bila učinkovito­st. »Že dlje imamo rdečo nit in jo poskušamo peljati naprej. Jeseni smo se morali prilagodit­i, ker nismo imeli več učinkoviti­h napadalcev.

Igrali smo na drugačen način, a v duhu osnovne zamisli, da smo neposredni, da imamo red in disciplino. V taktičnem smislu moramo zavarovati centralno smer tekmecev. Mislim, da spomladi ne bomo bistveno drugačni. Želimo si, da bi v igralni proces lahko še bolj vključeval­i igralce, ki jih hočemo razvijati,« dodaja Grabić. »Ne bi bil rad izkušen in star v tem pogledu, da bi mislil, da že vse znam. Trener se mora vseskozi učiti in sprejemati znanje, ki je neskončno. Imam se za mla

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia