Slovenske Novice

V hlevu k sreči ni bilo piščancev

Velik požar je v nedeljo uničil farmo v Slovenskih goricah V soboto so zagoreli še vikend, lesena baraka in vrtna lopa

- O. B.

TRNOVSKA VAS, LENDAVA, PUCONCI, MURSKA

Velikonočn­a nedelja se ni dobro končala za družino iz vasice Ločič v občini Trnovska vas. Ob 15.36 je namreč zagorelo na piščančji farmi. Gasilci so se več ur borili z močnim ognjem, k sreči pa je bila farma prazna, na njej naj bi potekala pripravlja­lna dela za namestitev piščancev. Na terenu so gasilci iz štirih gasilskih društev iz treh občin (PGD Vitomarci,

Destrnik, Desenci in Biš) reševali, kar se je rešiti dalo. Kot poročajo z Uprave RS za zaščito in reševanje, so zavarovali plinsko postajo in cisterno s kurilnim oljem ter pogasili požar na objektu v izmeri okoli 60 x 12 metrov. Objekt je močno poškodovan, streha pa v celoti uničena.

S Policijske uprave Maribor sporočajo, da so kriminalis­ti opravili ogled kraja požara in poskušali ugotoviti vzrok in škodo, ki bo gotovo zelo visoka. Prekmurski gasilci so morali v soboto posredovat­i na treh lokacijah. Ob 11.09 je v Lendavskih goricah v občini Lendava zagorelo v kletnih prostorih počitniške­ga objekta. Z ogledom je bilo ugotovljen­o, da je prišlo do požara na elektrooma­rici. Gasilci PGD Lendava so požar pogasili in z izpihovaln­ikom zraka prezračili prostor. Obveščena je bila dežurna elektroslu­žba. Ob 20.50 je v naselju Mačkovci v občini Puconci zagorela lesena baraka, v kateri je bilo različno orodje. Pogorela je v celoti. Policisti bodo poskušali ugotoviti vzrok požara; tega so pogasili gasilci PGD Kuštanovci, Moščanci, Dankovci in Mačkovci. Ob 22.48 pa je v Murski Soboti zagorela vrtna lopa. Požar se je razširil še na bližnja drevesa na površini okoli 20 x 15 metrov. Ogenj so pogasili gasilci PGD Murska Sobota, Bakovci, Černelavci in Rakičan. Točen vzrok požara policija še ugotavlja.

Kriminalis­ti so opravili ogled kraja požara ter poskušali ugotoviti vzrok in škodo, ki bo gotovo zelo visoka.

 ?? FOTO: 112 PTUJ ?? Gasilci so se borili z močnimi plameni.
FOTO: 112 PTUJ Gasilci so se borili z močnimi plameni.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia