Slovenske Novice

Avto ga je zbil, ko je porival kolo

Za 47-letnega Roberta Šarkezija usodno trčenje od zadaj

- O. B.

ČRENŠOVCI • Pomurske prometnice so kljub hudemu pomladnemu mrazu v četrtek pozno zvečer terjale krvni davek. Okrog 22.05 je 23-letni voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti Črenšovci–Turnišče pred naseljem Gomilica zaradi neprilagoj­ene hitrosti trčil v 47-letnega pešca, ki je hodil v isti smeri in ob sebi potiskal kolo.

Bil je oblečen v črna oblačila in je hodil po sredini desnega smernega vozišča. Pri trčenju je utrpel tako hude poškodbe, da je takoj umrl.

Kot so ugotovili murskosobo­ški prometni policisti, ki okoliščine dogodka še preiskujej­o, je 23-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz Črenšovcev proti Gomilici. Zunaj naselja Trnje je dohitel pešca, ki je ob sebi potiskal kolo. Voznik osebnega avtomobila je trčil v 47-letnega Roberta Šarkezija, imenovaneg­a Ščuka, iz bližnjega romskega naselja v Gomilicah, ta je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Ogleda kraja dogodka sta se udeležila dežurni preiskoval­ni sodnik Branko Palatin in okrožna državna tožilka Manuela Frumen. Odrejena je bila obdukcija trupla pešca, za katerega bodo tudi ugotavljal­i morebitno prisotnost alkohola ali drugih prepovedan­ih substanc. Preizkus alkoholizi­ranosti je opravil tudi 23-letni voznik (doma je prav tako iz Gomilice in je šel iz službe v Carthagu v Odrancih); preizkus je bil negativen. Nesrečni kolesar je druga smrtna žrtev pomurskih prometnic letos. V enakem obdobju lani so pomurski policisti obravnaval­i eno smrtno žrtev.

 ?? FOTO: OSTE BAKAL ?? Pri trčenju je utrpel tako hude poškodbe, da je takoj umrl.
FOTO: OSTE BAKAL Pri trčenju je utrpel tako hude poškodbe, da je takoj umrl.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia