Slovenske Novice

Finec v slačilnici povzdignil glas

Jeseniški hokejisti po športni drami zmagali v prvem polfinalu alpske lige Olimpiji vodstvo proti Avstrijcem, trener Summanen zahteva boljšo igro

- LJUBLJANA SINIŠA UROŠEVIČ

• Večkrat smo v zadnjih tednih in mesecih obžalovali, da na mikavnih športnih prireditva­h ni občinstva. Nenavadni so bili tako dogodki v Planici, na Pokljuki, Vitrancu ali denimo pred kratkim nogometna tekma Slovenije in Hrvaške. In zdaj ko je med hokejisti napočil 5. letni čas, končnica sezone, pogrešamo občinstvo v Podmežakli in Tivoliju: to bi dihalo za slovenski finale v alpski ligi. Ta za zdaj še ni povsem viden na obzorju, toda tako jeseniško moštvo kot tudi ljubljansk­o sta storili prvi korak. Oba slovenska udeleženca tekmovanja sta zmagala v uvodnih predstavah polfinala, zdaj za uresničite­v sanj – torej prvega doslej slovenskeg­a finala v alpski ligi – potrebujet­a še po dve zmagi. Jeseničani so za uvod v polfinale ugnali Asiago po izjemnem boju in z golom odločitve mladega branilca Bineta Mašiča v 13. minuti podaljška. Po rednem delu tekme je bil izid izenačen – 3:3 (1:1, 2:1, 0:1; Jezovšek 2, Sodja; Rosa, Magnabosco, Frei).

Po uvodni hladni prhi gostov v 4. minuti je že čez dobrih 30 sekund sledilo izenačenje, pozneje so železarji vodili z 2:1 in 3:2, toda vodstvo v seriji z 1:0 so si priigrali šele v omenjenem podaljšku. Asiago jim je sicer že od časov tiste nekdanje alpske lige izpred slabih treh desetletij tradiciona­lno čvrst tekmec, poleg Bolzana, zdaj člana elitne ICEHL, gre pravzaprav za vodilni italijansk­i hokejski klub, kar zadeva nenehno bivanje v vrhu in lov za visokimi cilji.

Kot nekoč Rok, Žiga in Robert

Pri jeseniškem moštvu pa je tako, da zanesljivo­st ponuja predvsem Žan Us v vratih, najbolj nevaren v polju pa je vsekakor udarni napad Blaž Tomaževič-Žan Jezovšek-Jaka Sodja. Novi rod privržence­v Podmežakle ima tako spet svoj trojček T-J-S, tako kot so nekoč skupaj v rdečem dresu navduševal­i

Rok Tičar, Žiga Jeglič in

Robert Sabolič. Olimpija? Za uvod je pričakovan­o ugnala Lustenau, sicer ne prav prepričlji­vo s 4:2 (2:0, 1:1, 1:1; Simšič, Pešut, Brus, Mušič; Walletna, D'Alvise), jasno pa je, da najbolj šteje skupni izid v seriji in ta zdaj razkriva vodstvo zmajev z 1:0. Zahtevni trener Raimo Summanen, ki se seveda dobro zaveda favorizira­ne vloge svojega moštva – ne le v tem polfinalu, temveč tudi za končno lovoriko v alpski ligi 2020/21 –, nikakor ni bil navdušen nad prikazanim. Sestanek v slačilnici po tekmi je bil dolg in temeljit, v majhni dvorani na Predarlske­m, kjer ima domače moštvo vselej prednost, bodo zmaji drevi (19.30) morali za novi uspeh pokazati precej več.

 ?? FOTO: JOŽE SUHADOLNIK ?? Hokejisti Olimpije so za uvod v polfinale pričakovan­o ugnali goste iz Lustenaua.
FOTO: JOŽE SUHADOLNIK Hokejisti Olimpije so za uvod v polfinale pričakovan­o ugnali goste iz Lustenaua.
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia