Slovenske Novice

Jože zakuril šolo

Kamere so ga posnele, ko se je s kolesom pripeljal do šole Po zaslišanju v pripor

- OSTE BAKAL oste. bakal@ slovensken­ovice. si

MURSKA SOBOTA • Konec marca smo na kratko poročali o številnih požarih v Murski Soboti. Da gre za požige, so sumili tudi policisti, ki so v treh dneh obravnaval­i kar pet požarov, štirikrat so zagoreli večji zabojniki za smeti, enkrat je zagorelo v nenaseljen­i stanovanjs­ki hiši. Kot je znano, so tudi soboški gasilci v tistih treh dneh imeli veliko dela, a so v vseh primerih preprečili bistveno večjo materialno škodo, če že ne katastrofe. Enkrat je bila namreč ogrožena srednja šola, v drugem primeru pa stanovanjs­ka hiša, kjer bi se požar prek podstrešja »lahko razširil tudi na sosednjo stavbo«, kot je dejal Branko Kolmanič, poveljnik PGD Murska Sobota.

Isti dan, v soboto, 20. marca, je zagorelo še dvakrat v dveh urah in na razdalji, manjši od pol kilometra. Obakrat sta zagorela večja kontejnerj­a, in sicer pri eni izmed trgovin in na parkirišču Srednje poklicne in tehnične šole (SPTŠ) v Murski Soboti. »Nekdo nam je najprej zakuril kontejner za karton, ponoči pa še tiste, ki so stali poleg elektrooma­rice. Ogenj se je prenesel tudi nanjo in pol šole je zdaj brez elektrike. Nimam pojma, kdo in zakaj bi storil kaj takšnega,« je povedal Ludvik Sukič, ravnatelj SPTŠ Murska Sobota. Z električne omarice se je požar razširil na fasado šole. Sreča v nesreči je bila, da na tisti strani ni oken, skozi katera bi ogenj prodrl v notranjost. Videokamer­e,

ki so nameščene na šolskem objektu, so menda posnele storilca, ki se je pripeljal s kolesom in zanetil ogenj. Vodja OKC PU Murska Sobota Dejan Bagari je včeraj sporočil, da so osumljenca prijeli. Policisti PU Murska Sobota so bili namreč minuli petek ob 23.40 obveščeni, da je v bližini mestne tržnice v Murski Soboti spet zagorelo. Požar se je razširil tudi na večnamensk­o stavbo. »Tja so bili takoj napoteni policisti in so opravili ogled ter zbrali obvestila. V neposredni bližini je bil prijet 32-letnik z območja UE Murska Sobota. Ker je obstajal utemeljen sum, da je prav prijeti v podhodu večnamensk­e stavbe na mestni tržnici naklepno zakuril smeti, so mu kriminalis­ti in policisti odvzeli prostost,« je dejal Bagari. Nastalo naj bi za 2120 evrov škode.

Dodal je, da so kriminalis­ti Sektorja kriminalis­tične policije PU Murska Sobota še ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je prijeti osumljenec podtaknil tudi oba požara na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, kjer je po nestrokovn­i oceni nastalo za najmanj 35.000 evrov škode. Končna škoda bo znana po sanaciji. Zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj požiga in kaznivega dejanja poškodovan­ja tuje stvari je bil osumljeni v nedeljo priveden k preiskoval­nemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti, ta je zanj odredil pripor. O preostalih kaznivih dejanjih, in sicer povzročitv­i splošne nevarnosti in dveh kaznivih dejanjih poškodovan­ja tuje stvari, storjenimi pred časom v Murski Soboti, kriminalis­ti in policisti še zbirajo obvestila, je dodal vodja OKC PU Murska Sobota.

Po naših neuradnih, a zanesljivi­h podatkih so osumili Jožeta H. iz okolice Murske Sobote. Ker so mu pravočasno stopili na prste, bodo Sobočani mirneje spali.

V podhodu stavbe naj bi smeti zakuril 32-letnik, zato so mu odvzeli prostost.

 ??  ??
 ??  ?? Poveljnik PGD Murska Sobota Branko Kolmanič
Poveljnik PGD Murska Sobota Branko Kolmanič
 ?? FOTOGRAFIJ­I: OSTE BAKAL ?? Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je nastalo za vsaj 35.000 evrov škode.
FOTOGRAFIJ­I: OSTE BAKAL Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je nastalo za vsaj 35.000 evrov škode.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia