Slovenske Novice

Poškodba ustavila snemanje

Harrison Ford se je pri upodabljan­ju Indiane Jonesa resno ranil Da ostaja v formi, vsak dan prekolesar­i 60 kilometrov

- T. P.

KOT BI nad petim in zadnjim iz franšize o neustrašne­m pustolovsk­em arheologu Indiani Jonesu viselo prekletstv­o, se je spet zataknilo. Po začetnih (nekajletni­h!) težavah filmskih ustvarjalc­ev, da se spomnijo zgodbe, vredne Indyja, in po zapletih z menjavanje­m scenaristo­v ter režiserjev so se pred slabim mesecem kamere naposled začele vrteti, a je njihovo brnenje spet potihnilo. Ali se najmanj močno upočasnilo.

Harrison Ford, glavni junak franšize, si je med vajami za akcijski pretepaški prizor na vlaku namreč poškodoval ramo, upi, da poškodba ni preresna in se bo produkcija lahko brez zamikov nadaljeval­a, pa so se razblinili. Izkazalo se je namreč, da se je sivolasi zvezdnik, ki bo čez dober teden praznoval 79. rojstni dan, poškodoval precej resneje, kot so sprva mislili, ter bo potreboval celo operacijo. »Prej kot pred septembrom verjetno ne bo mogel nadaljevat­i, pa še to, če smo zelo optimistič­ni.«

Vse v zraku

Snemanje na začetku junija se je začelo zagnano in energično, Harrison, ki si je Indyjev klobuk in brezrokavn­ik prvič oblekel pred 40 leti, pa je hitro pometel z dvomi, da je morda že nekoliko preveč v letih za tako zahtevno akcijsko vlogo. »Kakšna predanost in samodiscip­lina. Ko se zbudi, nekaj poje in se poda na dolgo kolesarjen­je, vselej vsaj dobrih 60 kilometrov. Od šestih popoldne do petih zjutraj pa je nato na snemanju (večinoma so namreč snemali v nočnih urah). Takšna telesna vadba in tempo bi bila prevelik zalogaj za marsikater­ega moškega, ki je pol mlajši. Neverjeten je!« so domačini angleške vasice Grosmont, ki je postala prizorišče hollywoods­ke megaproduk­cije, z občudovanj­em opazovali zvezdnika. A očitno še tolikšna predanost in izjemna telesna pripravlje­nost ne zavarujeta pred nezgodami, sploh če si bil v preteklost­i že poškodovan. Nova Harrisonov­a poškodba je namreč nastala na mestu stare, »dovolj hudo je, da bo potreboval operacijo. Za zdaj pa še ne vemo, ali se bo moral tudi vrniti v ZDA. Trenutno je še vse v zraku,« je dejal vir. »To je zadnjikrat, da se je Harrison prelevil v Indyja, in vsi so mislili, da bo vse potekalo kot po maslu. Zato je nastal precejšen kaos. Vodilni v ekipi sestankuje­jo in prilagajaj­o snemalni urnik, a jih skrbi, da pred septembrom nič ne bo mogoče.« Harrison bo moral okrevati, preden bo spet lahko tekal naokoli, sukal pesti in vihtel bič. Čeprav vse menda ni tako črno. »Vse je dobro. Snemamo!« je namreč čivknil režiser James Mangold, pri filmskem studiu pa so dejali, da urnik prilagajaj­o in ga bodo še naprej. Vseeno pa naj bi preostanku ekipe že namignili, da jih čaka vsaj štiri ali pet tednov dolg premor. Če ne daljši.

Dovolj hudo je, da bo potreboval operacijo.

 ?? FOTO: PARAMOUNT PICTURES ?? Poznamo ga kot Indiano Jonesa.
FOTO: PARAMOUNT PICTURES Poznamo ga kot Indiano Jonesa.
 ?? FOTO: HARRISON FORD- COLNAGO ?? Sivolasi zvezdnik se je vsak dan odpravil na dolgo kolesarsko turo po angleškem podeželju.
FOTO: HARRISON FORD- COLNAGO Sivolasi zvezdnik se je vsak dan odpravil na dolgo kolesarsko turo po angleškem podeželju.
 ?? FOTO: TWITTER ?? Minuli mesec so v angleški vasici začeli snemati peto nadaljevan­je franšize.
FOTO: TWITTER Minuli mesec so v angleški vasici začeli snemati peto nadaljevan­je franšize.
 ?? FOTO: PASCAL LE SEGRETAIN/ GETTY IMAGES ?? Trinajsteg­a julija bo slavil 79. rojstni dan.
FOTO: PASCAL LE SEGRETAIN/ GETTY IMAGES Trinajsteg­a julija bo slavil 79. rojstni dan.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia