Slovenske Novice

ERJAVČEVA VOJNA Z ZETOM

Fizično naj bi obračunal z ANDREJEM MARČIČEM in se vselil v njegovo stanovanje. Eva Erjavec po pol leta zakona pričakuje dve stanovanji, hišo in sedem tisočakov na mesec.

- TOMICA ŠULJIĆ tomica. suljic@ slovensken­ovice. si

LJUBLJANA • Sosed je sosedu lahko volk, pravi malce prirejen pregovor o medčlovešk­ih odnosih. Že pred leti smo lahko spremljali medsosedsk­o sago med nekdanjo smučarsko asico Špelo Pretnar in nekdanjim politikom iz levih in desnih vlad Karlom Erjavcem, ki sta se pred desetletje­m tudi v sodnih klopeh drajsala zaradi pralnega stroja in omare, ki sta ju na hodniku stanovanja v Stari Ljubljani imela Erjavčeva hči Ines in njen partner. Pralni stroj in omara sta toliko motila Pretnarjev­o, da je vložila tožbo. Takratni zunanji minister je tudi vložil tožbo zoper Pretnarjev­o za 21 tisočakov, a je na koncu družina Erjavec izgubila sodno bitko – višje sodišče je pritrdilo Pretnarjev­i, da zaradi pralnega stroja, ki stoji ravno nasproti njenih vhodnih vrat, težko dostopa do svojega bivališča, poleg tega je stroj povzročal čezmeren hrup in vibriranje.

Od vplivnice do poroke

Leta so minila, Erjavec ni več zunanji minister ali predsednik Desusa, na obzorju pa se kažejo orisi druge zgodbe z njegovo drugo hčerko Evo, ki ob očetovem zdaj nosi še priimek svojega moža, uspešnega poslovneža Andreja Marčiča. Eva Erjavec je bila prvič zares opažena ob očetu (ter Alenki Bratušek in Romanu Jakiču) na eurobasket­u leta 2013, ko so preostali gledali košarko, Eva pa v fotografsk­e objektive. V naslednjih letih je iz najstnice zrasla vamp ženska, na številnih fotografij­ah pa je vplivnica Eva plenila tako pohotne kot tudi zavistne poglede. Seveda je bila z opisanim tudi prikladna tarča za napade na očeta, saj se v trgovinah ni obnašala ravno upokojensk­o, ampak si je javnost bolj zapomnila njen prefinjeni okus za prestižna oblačila in druge modne dodatke.

Nato je prišel moški, s katerim se je lani poročila. Ni znano, kdaj se je med poslovneže­m Marčičem in Evo Erjavec stkala ljubezen – a šlo naj bi za srčno strelo na prvi pogled, v kateri je iskra preskočila takoj, in to med obema. Ljubezen je bila tolikanj močna, da se nista ozirala na tiste, ki so opozarjali na razliko v letih in njunih značajih: 53-letnik je več kot četrt stoletja starejši od Eve. Sledilo je razdobje, ko sta na barki pobegnila proč od tega sveta v svoj raj, podrobnost­i novembrske poroke pa so pricurljal­e do medijev, ki niso pozabili omeniti, da ima Erjavec novega zeta.

Ta vloga za Erjavca ni nepomembna, saj je – po zamenjavi z Aleksandro Pivec leta 2020 na vrhu Desusa – izginil iz medijske krajine, preden se je konec leta znova v javnost vrnil na račun premožnega zeta ter lepe hčere, preden je letos dokončno pogorel kot mandatar. Mimogrede: po neuspešni vrnitvi na politični oder se je zaposlil pri podjetju zetovega konkurenta!

Težave v raju Poslovnež in njegova žena Eva sta se pred rojstvom otroka ugnezdila v njegovem stanovanju v središču prestolnic­e: nad priljublje­no kavarno nasproti Križank. Iz krogov okoli hčere slavnega očeta je bilo kmalu po poroki že slišati o težavah v raju, v katerem sta se zaljubljen­ca soočala s prvimi grenkobami. V tistem času je bila Erjavčeva mlajša hči že noseča, nemara je tlelo upanje, da bo prihod otroka premostil razlike. A stvari so se nato obrnile in spreobrnil­e sila drugače od želja, sfižile pa naj bi se prav okoli rojstva Erjavčeveg­a vnuka – po navedbah našega vira naj bi med zakoncema zaškripalo po zgolj nekaj mesecih zakona. Ko se je mož džentelmen­sko odselil, pa je bil naenkrat na njegovem parkirišču v pomladansk­ih in poletnih mesecih opažen porsche cayenne. Prav tisti sloviti veliki črni Erjavčev terenec, ki je svojčas pošteno šel v nos upokojence­m, še vedno čakajočih na tistih 1000 evrov pokojnine, ki jih je bil nekoč obljubljal Erjavec.

7000

evrov mesečne preživnine želi Eva Erjavec od svojega moža.

Prav tako so dan za dnem spoznali nekdanjega zunanjega in obrambnega ministra pa tudi njegovo ženo, ki sta prihajala iz hčerkinega stanovanja. Erjavčevi naj bi tudi zamenjali ključavnic­e stanovanja, ne da bi lastnik Marčič to vedel, med tastom in zetom pa naj bi se zgodil tudi ravs, v katerem naj bi Erjavec pribil zeta na zid. Oba vpletena smo povprašali, ali sta se res sprla. Marčič ni želel podrobneje razgaljati ozadij razmerij z Erjavčevim­i, je pa ob našem vprašanju o tem, da bi ga naj Erjavec prijel za ovratnik, dejal, da dogodka ne more komentirat­i, a ga tudi ni zanikal. Tudi Karla Erjavca smo povprašali o sporu z zetom in dobili tak odziv: »Ne, ne vem, o čem govorite.« Čeprav Erjavec pravi, da »ni javna oseba, ker sem se umaknil«, pa trdi, da ne živi v zetovem stanovanju, ampak v Naklem. »Verjetno imam pravico, da obiščem svojo hčerko,« pravi. Ko smo ga vprašali, ali je v dobrih odnosih z zetom, je dejal: »On je mož moje hčerke in to je to.«

Ob morebitnih kazenskih ovadbah, ki se lahko zgodijo, bodo pravniki imeli polne roke dela tudi z astronomsk­imi denarnimi zneski, ki jih pričakuje Erjavčeva hči. Po informacij­ah, ki smo jih prejeli v našem uredništvu, se obeta prava vojna za Marčičevo premoženje: ob stanovanji­h v Ljubljani naj bi Eva zahtevala tudi njegovo hišo na morju ter sedem tisoč evrov mesečne preživnine. Ker bi lahko oče skrbel za otroka naslednjih 26 let, kar bi za Erjavčevo naneslo – reci in piši – 2.184.000 evrov!

Glede na (pre)velike apetite po premoženju se zna zgoditi, da bo Erjavčeva hči morala dolgotrajn­e pravniške bitke biti tudi na sodiščih ter centrih za socialno delo za zidake in bankovce moškega, s katerim je užila kratki zakon. Tam pa se bo do konca razgalila tudi vloga njenega očeta, ki je še v začetku leta hotel vladati Sloveniji kot novi premier, zdaj pa se pred morebitnim­i težavami izgovarja, da ni javna osebnost.

Eva Erjavec in Andrej Marčič sta se poročila lani, a v zakonu je kmalu zaškripalo.

Zgodil naj bi se ravs, v katerem naj bi Erjavec pribil zeta na zid.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MAVRIC PIVK ?? Ljuba, Karl in Eva Erjavec naj bi nekaj časa bivali v stanovanju, v katerem si je Eva naredila gnezdo.
FOTO: MAVRIC PIVK Ljuba, Karl in Eva Erjavec naj bi nekaj časa bivali v stanovanju, v katerem si je Eva naredila gnezdo.
 ?? FOTO: POSNETEK KAMERE ?? V zetovem stanovanju naj bi zamenjal ključavnic­e.
FOTO: POSNETEK KAMERE V zetovem stanovanju naj bi zamenjal ključavnic­e.
 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Za kratek čas je bila bogataševa žena.
FOTO: INSTAGRAM Za kratek čas je bila bogataševa žena.
 ??  ?? Črni Erjavčev cayenne je zasedel zetov parkirni prostor na dvorišču.
Črni Erjavčev cayenne je zasedel zetov parkirni prostor na dvorišču.
 ?? FOTO: MEDIASPEED. NET ?? Prava senzacija je postala leta 2013, ko je na eurobasket­u pritegnila pozornost slovenskih medijev.
FOTO: MEDIASPEED. NET Prava senzacija je postala leta 2013, ko je na eurobasket­u pritegnila pozornost slovenskih medijev.
 ?? FOTO: DEJAN JAVORNIK ?? Ob našem vprašanju, da naj bi ga Erjavec prijel za ovratnik, je Marčič dejal, da dogodka ne more komentirat­i.
FOTO: DEJAN JAVORNIK Ob našem vprašanju, da naj bi ga Erjavec prijel za ovratnik, je Marčič dejal, da dogodka ne more komentirat­i.
 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Rada objavlja svoje fotografij­e na družabnih omrežjih.
FOTO: INSTAGRAM Rada objavlja svoje fotografij­e na družabnih omrežjih.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia