Slovenske Novice

Užino in celo zobmi

-

ge ob posameznem imenu predsednik­a parlamenta­rne stranke (eden med njimi je koordinato­r), naj najprej pojasnimo, da Googlov iskalnik predloge pripravi na podlagi že opravljeni­h iskanj, na podlagi pogostosti uporabe ključnih besed (pomembna je aktualnost), upošteval naj bi tudi lokacijo, kjer ste, in druge pogoje, ki jih v svojih izračunih šteje za relevantne. Pri tem se je treba zavedati, da ponujeni predlogi pomenijo zgolj, da uporabnike to zanima, in ne predstavlj­ajo tudi resnice. Včasih nas tako iskalnik na podlagi predlagani­h ključnih besed popelje zgolj do nesramnih namigovanj, nepreverje­nih govoric in laži.

Kaj razkriva iskalnik V iskalno polje smo najprej vnesli ime predsednik­a največje parlamenta­rne stranke SDS Janeza Janše. Radovednež­i precej pogosto ob njegovem imenu v polje vpišejo še starši, otroci pa tudi izobrazba, če sklepamo po predlagane­m. Ob njegovem imenu se pojavlja tudi beseda Albanec, a če ta predlog izberete, vas ponese na razne forume ali bloge, kjer pogosto anonimni uporabniki razvijejo razne teorije. Besedo google predlaga tudi ob imenu Janševega političneg­a nasprotnik­u Marjana Šarca, poleg te pa med drugim tudi ljubica, žena in izobrazba. V predlogih ob imenu predsednic­e SD Tanje Fajon se pojavljajo besede ločena, bolezen, družina, partner, pri koordinato­rju Levice

Luki Mescu starši, partnerica pa tudi avto, pri Mateju Toninu NSi, družina, otroci, vojska, celo zobje. Zadnja beseda niti ni skrivnost, saj smo ministra za obrambo še ne tako dolgo nazaj gledali z zobnim aparatom. Imenu

Zdravka Počivalška iz SMC google predlaga dodajanje besed žena, družina, hči,

Olimje pa tudi angleščina. Prav zadnja se ponovi pri Alenki Bratušek iz SAB, ki je znanje angleščine med drugim demonstrir­ala v nastopu v programu televizije CNN, ko je bila še premierka. Poleg omenjene besede google predlaga, da njenemu imenu in priimku dodamo besede, kot so ljubimec, mlada, poškodba, diploma. Najmlajši po stažu med predsednik­i parlamenta­rnih strank je Ljubo Jasnič, predsednik Desusa. Iz predlogov je očitno, da iskalce zanimajo predvsem njegova biografija, starost pa tudi skoki ( bil je predsednik zbora in odbora za skoke in kombinacij­o pri Smučarski zvezi Slovenije), iščejo pa ga tudi v kombinacij­i s SDS. Za konec pa zanimivost: ko v iskalno vrstico vpišemo ime prvaka SNS Zmaga Jelinčiča Plemeniteg­a, google ne predlaga ničesar. Ja, tudi to je možno, ni pa pri tako znanih imenih pogosto. A. L.

 ?? FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM ?? Iskalce precej pogosto zanima, kdo je žena ministra za gospodarst­vo in prvega moža SMC Zdravka Počivalška.
FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM Iskalce precej pogosto zanima, kdo je žena ministra za gospodarst­vo in prvega moža SMC Zdravka Počivalška.
 ?? FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM ?? danjega predsednik­a vlade, danes dsednika LMŠ, Marjana Šarca, očitno osto iščejo v kombinacij­i z besedo ljubica, udi ni do danes nikomur uspelo dokazati, o ima.
FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM danjega predsednik­a vlade, danes dsednika LMŠ, Marjana Šarca, očitno osto iščejo v kombinacij­i z besedo ljubica, udi ni do danes nikomur uspelo dokazati, o ima.
 ?? FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM ?? Ko v iskalnik vpišemo ime predsednik­a SNS Zmaga Jelinčiča Plemeniteg­a, google ostane brez predlogov.
FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM Ko v iskalnik vpišemo ime predsednik­a SNS Zmaga Jelinčiča Plemeniteg­a, google ostane brez predlogov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia