Slovenske Novice

Matej je umrl skorajda pred hišnim pragom

Za 31-letnega motorista iz Vučje vasi usodno trčenje s tovornjako­m, ta je izsilil prednost

- OSTE BAKAL oste. bakal@ slovensken­ovice. si

MURSKA SOBOTA • Sodnica okrožnega sodišča Murska Sobota Natalija Goldinskij Husar je pred dnevi razpisala predobravn­avni narok zoper Samirja Čuljka iz Srbije, saj ga je želela pobarati, ali se čuti krivega za smrt 31-letnega motorista iz Prlekije, ki je lani spomladi umrl v trčenju z njegovim tovornjako­m. Toda od tega ni bilo nič, saj je Čuljak sodišče obvestil, da se s tožilstvom v Murski Soboti »pogaja o priznanju delne krivde v zameno za alternativ­no prestajanj­e kazni«. Spomnimo, kako izjemno žalostno se je v Vučji vasi, nedaleč od Križevcev pri Ljutomeru, končal četrtek, 18. junija lani, ko je v prometni nesreči umrl motorist, 31-letni domačin Matej Osterc. Policiste so o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila zunaj naselja Vučja vas pri uvozu na pomursko avtocesto v smeri Murska Sobota–Maribor, obvestili ob 16.25. Trčenje med motoristom in tovornjako­m je bilo tako silovito, da je motorist obležal na cestišču in zdravnik je lahko samo potrdil njegovo smrt. »Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljen­o, da se je voznik tovornega vozila, državljan Srbije, pripeljal iz Radencev in zavijal levo na avtocesto v trenutku, ko se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31-letni voznik motornega kolesa in trčil v tovorno vozilo. Voznik motornega kolesa je na kraju samem umrl zaradi poškodb,« je potrdila tiskovna predstavni­ca

PU Murska Sobota Suzana Rauš.

Zoper povzročite­lja je bila podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti, srbskemu državljanu pa grozi do osem let zapora, predvidena je tudi prepoved vožnje motornega vozila. A je očitno, da se je vse skupaj nekoliko omililo, saj je bilo že na kraju nesreče slišati, da niti tovornjaka­r ni mogel preprečiti nesreče. To žal nikoli ne bo vrnilo pridnega in delovnega fanta, o katerem v tej napredni prleški vasi nimajo slabe besede. O. B.

Obdolženi tovornjaka­r je sodišču sporočil, da se s tožilstvom pogaja za alternativ­no sankcijo.

 ?? FOTO: OSTE BAKAL ?? Tovornjaka­r je počasi lazil proti avtocesti, ko je v zadnji del trčil motorist.
FOTO: OSTE BAKAL Tovornjaka­r je počasi lazil proti avtocesti, ko je v zadnji del trčil motorist.
 ?? FOTO: O. B. ?? Sodnica Natalija Goldinskij Husar je obdolženeg­a želela pobarati, ali se čuti krivega za smrt 31-letnika.
FOTO: O. B. Sodnica Natalija Goldinskij Husar je obdolženeg­a želela pobarati, ali se čuti krivega za smrt 31-letnika.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia